Felhívás!

Nagybaconi falunap

Falunapot tartottak Nagybaconban hétvégén. A meghirdetett program szerint az ünnepet a színpadon fellépő előadók mellett különböző szórakoztató programok színesítették, ezek közül kiemelkedett a „fogathajtó és erő” nevet viselő lóverseny, mely éppen ott jártunkkor, szombat délben vette kezdetét a fogathajtó-versennyel.

A versenyre egyes és kettes fogatok neveztek be, szám szerint 13 egyes és 16 kettes fogat. A fogatoknak először bólyákat kellett kerülgetniük, vigyázva, hogy azokat ne üssék le, hiszen ezért 5 másodperc büntetés járt az egyébként időre menő versenyen. Aztán egy egyenesebb szakaszon már meg lehetett rendesen hajtani a paripákat, de itt is ügyelni kellett, hogy azért az utolsó kanyart még be tudják venni, mert a kanyarral szemben épp a versenybírók ültek. A versenyt nem más kezdte, mint a Simon András polgármester által vezetett kettes fogat, mely a pályát egy perc huszonkét másodperc alatt teljesítette.
A késő délutáni órákban már a sporté volt a főszerep, labdarúgó mérkőzéseket szerveztek, emléktáblát is lelepleztek a nagybaconi focicsapat 60 éves fennállása emlékére. A nap tábortűzzel, dalolással zárult. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.