Felhívás!

Nagy nap a mai

Nagy nap a mai Kovászna megye

Miután a sepsiszentgyörgyi fertőzési mutató az 1-es határérték alá esett (május 18-án pontosan 0,84 volt), mától minden évfolyam a jelenléti oktatásban tanul, az V–VII-esek és a IX–XI-es elméleti, IX–X-es szakiskolai osztályok is, tájékoztat közleményében a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség.

A 32 Kovászna megyei iskolában tanuló, összesen 10.420 diák közül ma 1858 V–VII-es, 1716 IX–XI-es és 606 szakiskolai tanuló, esti és csökkentett látogatású tagozaton levő vagy posztliceális tanulmányait végző diák november 9-e óta először lép a tanterembe.

A mai nappal ugyanakkor más helységekben is változik az oktatásban alkalmazott forgatókönyv: Maksán a sárga forgatókönyvet váltja a zöld, Nagyajtán, Bereckben és Esztelneken éppen fordítva, mivel romlott a járványügyi helyzet. Május 21-ig a megye 14 besárgult helységében 614 V–VII. osztályos általános iskolás még online tanul.

Az iskolákban továbbra is kötelező védőintézkedésekhez folyamodni: hordani kell a maszkot a tanteremben, ajánlott a gyakori kézmosás, a szünetekben fertőtleníteni kell, és az egyes osztályokat más időpontokban szünetre küldeni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.