Felhívás!

Műtétre gyűjtenek

Tegnap a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA), a Zöld Nap Egyesület, a helyi önkormányzat és a Wegener Pro Sanitate Alapítvány képviselői Kézdivásárhelyen tartottak sajtótájékoztatót a céhes városban negyedik alkalommal megszervezendő Tekerj egy jó célért! akcióról.

Az idei Tekerj egy jó célért! útvonala nem változik, a városban kijelölt 4,2 kilométeres köröket kell megtenniük a kerékpárosoknak június 21-én, csütörtökön 17–20 óra között. A megvalósítandó közösségi célt illetően a szervezők előzetesen már összegyűjtötték a lakók javaslatait, amelyeket aztán szavazás alá bocsátottak. Eszerint a befolyó összeg 60 százalékával a második osztályos, veleszületett gerincsérülésben szenvedő kézdivásárhelyi kisfiú, Imre Kristóf június végére kiírt műtétét támogatják. A fennmaradó negyven százalékból egy köztéri biciklipumpát szerelnének fel a Millennium parkban, valamint egy már meglévő játszóteret bővítenének ki mozgássérültek által is használható elemekkel.
Az elmúlt három évben a Zarah Moden és New Fashion nadrággyárak is felkarolták az eseményt, tavaly összesen 581 résztvevőt sikerült toborozniuk saját alkalmazottaik és további hat egyesület révén. A gyár idén is bekapcsolódott a megmozdulásba, várva minden segíteni akaró kerékpárost.
Jelentkezni már hétfőtől lehet a Zöld Nap Egyesület székelyén vagy online, a www.tekerj.hka.ro honlapon, ahol minden hasznos információ megtalálható. A Tekerj egy jó célért! közel tízezer lejes költségét a Háromszéki Közösségi Alapítvány a közösségi alapból biztosítja. Az összeg magában foglalja az anyagköltséget, valamint a kerékpározóknak biztosított ásványvizet és nassolnivalót.

Pap Eszter Edina

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.