Felhívás!

Műtétpremier Kézdivásárhelyen

Műtétpremier Kézdivásárhelyen Kovászna megye

Egyre szélesebb körű a kézdivásárhelyi kórház szolgáltatása: nemrég az egészségügyi intézményben olyan ortopédiai műtétet végeztek el, amilyenre eddig csak megyeközpontokban volt lehetőség.

Több új orvos érkezett Kézdivásárhelyre, így jó ideje most már az ortopédiai gondokkal sem kell a megyeszékhelyre utazni. A kórház korábbi menedzsere egy premierszámba menő műtétről is hírt adott.

Dr. Kelemen András nőgyógyász főorvos, a kórház önkéntes szóvivője kifejtette: soha nem gondolta volna, hogy beszámolhat arról, hogy egy teljes csípőprotézist sikerült beültetni egy páciensbe, ami egyúttal a combcsont-ízület teljes cseréjét is jelentette.

„A több órás műtét jól sikerült, ez egy kezdet a kórház életében, ami dr. Kaucsár Roland ortopéd szakorvosnak köszönhető. Ilyesmi a kézdivásárhelyi kórháznál nagyobb, vagy hasonló rangú intézményekben is ritkaságszámba megy” – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a folytatáshoz anyagi feltétel is szükséges, ami révén a megfelelő műszerezettséget be tudják szerezni, szükség van új, komolyabb műtőasztalra, a meglévő, de csak folyamatos szervizeléssel működő ortopédiai röntgen kicserélésére. Ezeket még idén megvásárolhatják, ugyanis a kórház nagyobb összegű felajánlást kapott, aminek a részleteit hamarosan közlik.

A főorvos szerint hasonló műtéteket eddig Sepsiszentgyörgyön végeztek, de nem minden megyei kórházban adottak a lehetőségek erre, így mondhatni, hogy ezzel a céhes város intézménye a „határait feszegette”. Dr. Kelemen András továbbra is a lakosság megértését kéri, amiért az egészségügyi intézményben még tart a látogatási tilalom.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások