Felhívás!

Munkabörze végzősöknek

Munkabörze végzősöknek Kovászna megye

Az Európai Unió humánerőforrás-fejlesztést célzó operatív programjánál nyert pályázat részeként munkaerőbörzét tartottak tegnap a frissen végzett szakiskolás fiataloknak. A Puskás Tivadar Szakközépiskola Munkás utcai helyiségeiben a járványügyi biztonsági intézkedések figyelembevételével megszervezett eseményen július 7–9. között fogadják az autószerelésben, mechanikában, elektronikában gyakorlatot szerzett fiatalokat a cégekkel való egyeztetésre.

A Gyakorlati környezet megteremtése a szakoktatásban tanuló diákok számára Sepsiszentgyörgyön című projektet már két éve menedzseli a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, ebben a folyamatban partnerei a Puskás Tivadar Műszaki és Tudományos Alapítvány, az Ariadné Impex Kft., a Kristó Kft. és a Sepsiszentgyörgyi Autószerelők Egyesülete (SASZE) – számolt be lapunknak Kristó Kinga innovációs szakértő. A pályázatban vállalt cél 150 fiatalt irányítani a képességeik megismerésében, szakmai munkára alkalmassá tenni, legalább hetvenet pedig munkaviszonyba helyezni. Ők a Puskás Tivadar Szakközépiskolából kerülnek ki, ahol idén végeztek a mechatronika és automatizálás, autószerelő és CNC-lakatos profilú osztályokban, és már korábban is vállalkozásoknál végezték a szakmai gyakorlatukat.

Tegnap 12 háromszéki cég kínált munkahelyeket azon 20 közül, amelyek korábban egy online platformra, mint érdekeltek bejelentkeztek, de tulajdonképpen 45 vállalkozás kíséri figyelemmel a szakmai utánpótlás sorsát. Bár kedden az autós szakma volt a középpontban, mással foglalkozó vállalkozások is érdeklődtek a fiatal munkaerő iránt. Ma, szerdán, hat cég képviselőivel tárgyalhatnak a mechanika szakos fiatalok, csütörtökön pedig az elektronika iránt érdeklődőknek három cég ajánl lehetőséget.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások