Felhívás!

Mozgalmat alapított az MPP belső ellenzéke

Mozgalmat alapított az MPP belső ellenzéke Kovászna megye

„Szabálytalanság-spirálba” került a Mezei János által vezetett Magyar Polgári Párt (MPP), amely miatt mozgalmat alapított a párt belső ellenzéke, és néhányan az MPP-ből kizárt vagy tisztség nélkül maradt politikusok közül. Céljuk, hogy helyreállítsák a törvényességet az MPP-ben, ezért készülnek a párt kongresszusára, ahol a mozgalom révén próbálnak többséget kialakítani, amely révén újjáépítenék az elmúlt időszak vitái miatt megviselt szervezetet.  

Az Erdélyi Polgári Mozgalom nevű szervezet megalakítását tegnap Sepsiszentgyörgyön jelentették be a kezdeményezők, köztük Kulcsár-Terza József és Biró Zsolt parlamenti képviselők, Csáki Attila, az MPP Kovászna megyei elnöke, Nagy Gábor Levente, a párt sepsiszentgyörgyi elnöke, Pethő István leváltott választmányi elnök, Csomortáni Gál László, az MPP leváltott Hargita megyei elnökségi tagja, Salamon Zoltán, az MPP egykori ügyvezető elnöke és Rákossy Botond, leváltott és a pártból is kizárt Hargita megyei elnök. A kezdeményezők arra számítanak, hogy többen is csatlakoznak a mozgalomhoz.

Az MPP Kovászna megyei elnöke, Csáki Attila rámutatott: az Erdélyi Polgári Mozgalommal a polgári párton belüli ellenzéket intézményesítik, és a kongresszuson többséget szeretnének kialakítani, amely révén megmentenék a belső viták által megtépázott pártot. A mozgalom kezdeményezői leszögezték: a párton belüli törvénytelenségekkel van problémájuk, például azzal, hogy a kizártak még írásos értesítést sem kaptak, ami megnehezíti, hogy a bíróságon szerezzenek érvényt igazuknak. Leszögezték azt is, hogy egyes állításokkal ellentétben, nincs kifogásuk az MPP-nek az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP) való együttműködése kapcsán.

Kulcsár-Terza József, háromszéki parlamenti képviselő kifejtette: a mozgalom nem a sértődöttek klubja, hanem azoké, akik jó útra kívánják terelni a Mezei János elnöksége alatt rengeteg szabálytalanságot elkövetett MPP-t. Hozzátette: Mezei János országos pártelnök egyetlen közösségi tevékenysége az volt, hogy beperelte Dan Tanasăt. Biró Zsolt, az MPP-ből kizárt parlamenti képviselő, a polgári párt korábbi elnöke leszögezte: a mozgalom nem kíván párttá átalakulni, és színeiben nem is indulnak a választásokon, viszont nyitottak, és várják a csatlakozókat bármelyik politikai párt, civil szervezet vagy egyháztag részéről. Salamon Zoltán szerint a mozgalom hosszú távú célja, hogy felelős politizálással megreformálja az erdélyi magyar közéletet.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.