Felhívás!

Most is számíthatnak a felebarátokra

Most is számíthatnak a felebarátokra Kovászna megye

Szépen gyűl az élelmiszeradomány a Bertis üzletekben kihelyezett kosarakba, így a Háromszéki Közösségi Alapítvány és a Salvatore Egyesület összefogása átsegíti a rászorulókat ezen a nehéz perióduson.

A HKA kezdeményezésével (lásd a 13. oldalon) azokat az embereket célozta meg, akik eddig is mások könyörületéből éltek, jövedelem nélküliek vagy magatehetetlenek, és nincs kire számítaniuk, a járvány miatti kijárási tilalom pedig az eddigi adományoktól is megfosztotta őket.

Az első csomagok már el is jutottak a címzettekhez: van köztük ágyhoz kötött beteg férfi és négygyermekes családanya is. A HKA által a múlt héten Sepsiszentgyörgyön indított akció közben kiterjedt Kézdivásárhelyre és Kovásznára is, mert több faluból is jelezték, igény van a segítségre. A kovásznai polgármesteri hivatal munkatársainak is van tudomásuk nehéz helyzetben levő rászoruló személyekről, a listát eljuttatják az alapítványnak.

A Salvatore önkéntesei személyre és helyzetre szabottan állítják össze a csomagot: oda, ahol csak férfiak vannak, inkább készételeket, konzerveket visznek, ahol pedig asszony is van a háznál, alapélelmiszerek is mehetnek, a gyerekeknek édességet is juttatnak. A gyűjtés folytatódik, az alapítvány heti rendszerességgel szeretné segíteni az elesetteket, amíg a szükségállapot tart.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások