Felhívás!

„Mit tegyünk a befogott medvékkel?”

„Mit tegyünk a befogott medvékkel?” Kovászna megye

Fodor István sepsibodoki polgármester érdeklődésünkre elmondta, továbbra sincs hatékony megoldás a polgárok által jelzett medvegondokra: kezdeményezésére ugyan volt egy gyűlés a kormánybiztosnál, ahol átbeszélték a hiányosságokat, de számos kritikus kérdésre nem sikerült választ kapni.

Fodor – egy oltszemi lakos panaszára reagálva – korábban kifejtette lapunknak, hogy ugyan megszületett a sürgősségi rendelet, amit a medvegondok orvoslására szántak, de ez nem praktikus, több problémát is megoldatlanul hagy. Az említett gyűlésen az illetékeseknek is nekiszegezték ezeket a kérdéseket, de nem kaptak érdembeli választ – avatott be az elöljáró.

– Kérésemre újból átbeszéltük ezt a medvetörvényt, és már egy olyan egyszerű résznél elakadtunk, ami a befogást követné. Hová szállítsuk a befogott medvéket? Tegyük fel, hogy – mellőzve a számos veszélyt, aminek a rendelet kiteszi a medvét elűzni, befogni indult csapatot – befogjuk a vadat, és vinnénk a medvemenhelyre, vadaskertbe… De hát nincs ahová vinni, senkinek nem kellenek a medvék – panaszolta Fodor, rámutatva, hogy számtalan befogóközpontot, menhelyet hívtak fel legutóbb, de mindenhol azzal hárítottak, hogy „telt ház” van.

Az elöljáró hangsúlyozta, sokan tétlenséggel vádolják a településvezetőket, de sajnos, ha az egyáltalán nem gyakorlatias, idevágó rendeletet betartanák, és befognák a medvéket, még akkor sem lenne mit kezdeni a macikkal.

– Elaltatjuk, befogjuk… és hová szállítjuk? Mondja meg nekem valaki, mert eddig egyetlen illetékes sem adott erre használható választ. Ígéretet kaptunk, hogy lesz lajstrom a befogóközpontokkal, ahová vihetjük az állatot, de hamar kiderült, hogy senkinek nem kellenek a medvék, senki nem veszi át ezeket. Mit csináljunk? Tartsuk ketrecben? – tette fel ismételten a kérdést Fodor.

A polgármester szerint jelenleg nagy a csend medveügyben, hiszen a kukorica, gyümölcs beérett, most elvannak a nagyvadak, de a termény begyűjtése után ismét komoly gondok lesznek ezen a téren.
– Erre kéne készülni, nem akkor kapkodni – kongatta meg a vészharangot az elöljáró.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. augusztus 30., 10:11
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Hű..akkor itt nagyobb a gond, minthogy hová tegyük a medvét..ahogy olvasom, ERRŐL A TERÜLETRŐL IS ELTŰNTEK A SZAKEMBEREK!!!

  FIGYELEM!

  a pozícióba helyezett, problémás kis, semmihez nem értő fiatalokat, NEM nevezzük szakembernek

  mivel én sem vagyok szakember, TALÁN KÉRDEZZEN MEG AZ ÚR EGY PROGRAMOZÓT MATEMATIKUST, LEHETŐLEG ANGOLUL!!!