Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Minőségi javulást ígérnek

Minőségi javulást ígérnek Kovászna megye

Április 25-i ülésén a Zathureczky Berta Idősgondozó Központ szolgáltatásainak kiszervezéséről döntött a sepsiszentgyörgyi tanács.

A határozattervezetet előterjesztő Antal Árpád polgármester szerint a szolgáltatások minőségének javulása várható attól, ha – ahogy ez több más intézmény esetében is bebizonyosodott – civil szervezetek veszik át az intézmény működtetését, elmondása szerint több szervezet ajánlkozott már erre a feladatra.
Azt követően, hogy a civilek átvennék az idősgondozó központot – erre a folyamatra három évet ír elő a tanácshatározat – az eddigi alkalmazottak munkaszerződése megszűnne, ez lenne a sorsa a Respiro szolgáltatásnak is, amely keretében csak rövidebb időszakra fogadják a gondozásra szoruló hozzátartozókat (míg a családtagok szabadságra utaznak, vagy halaszthatatlan intéznivalóik vannak). Az idősek vagy hozzátartozók az ellátásuk teljes költségét meg kell majd fizessék.

Hirdetés
Hirdetés

Klárik Mária, a Zathurezky Berta Központ igazgatónője kérdésünkre elmondta, ő hivatalosan semmilyen értesítést nem kapott, ezért nem is nyilatkozhat a tények ismerete nélkül. Az otthon most is telt házzal működik, számtalan kulturális programmal és kézműves tevékenységgel gondoskodnak a bentlakók és nappali foglalkozásra bejárók jó közérzetéről.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük