Felhívás!

Minden szinten szinte minden

Minden szinten szinte minden Kovászna megye

A cím egy korábbi reklámszlogen, de tulajdonképpen most igaz a Rekreatív Rt.-re is: keddi ülésén jóváhagyta a városi tanács, hogy a sepsiszentgyörgyi önkormányzat jelentős összeggel, közel 3,5 millió lejjel segítse a város többségi tulajdonában levő részvénytársaságot létesítményeinek fejlesztésében, működtetési színvonalának emelésében.

Így az uszoda, a strand, a sípálya, a Sepsi Aréna a kétéves program során korszerű gépekkel, felszereléssel gazdagodhat, ami remélhetően növeli a szolgáltatások igénybevevőinek elégtételét és a sport vonzerejét. A fejlesztésekre már jóval korábban szükség lett volna, de meg kellett várni a versenytanács jóváhagyását is, ami a napokban érkezett meg. Ez minden olyan támogatás odaítéléséhez elengedhetetlen, amit nem kereskedelmi alapon utalnak egyes cégeknek, jelen esetben a Rekreatív Rt.-nek – magyarázta lapunknak Tóth-Birtan Csaba alpolgármester. A jóváhagyással most már a Rekreatív saját maga is eljárhat a fejlesztések ügyében, ezzel pedig tehermentesíti a városháza beruházási és közbeszerzési irodáját.

A 3.431.515 lejes keretösszegből, amit részletekben a költségvetésbe is bele kell foglalni (az első részletről már a legközelebbi tanácsülésen döntenek), a Rekreatívhoz tartozó minden szabadidős létesítmény részesül. Mint Bodor Loránd igazgató elmondta, elsőrendű a gyorsabb, gördülékenyebb hozzáférést biztosító beléptető-rendszer cseréje a strandnál, uszodánál, sípályánál és a Sepsi Spában. Az indoklás szerint a meglévőhöz járó informatikai rendszer elavult, hibás, például nem különbözteti meg a felnőtt- és gyerekjegyet, sokszor lefagy stb. A Sepsi Arénába gázkazánokat kell beszerezni, mert a négyből kettő már rögtön az átadás után elromlott, a kivitelező pedig (az Országos Fejlesztési Ügynökség) többszöri felszólításra sem jár el a garanciában levő kazánok ügyében. Ugyanoda tűzálló ajtók beszerelését is kéri a tűzoltóság.

Külső mobil kosárlabdapályát is csinálnának, továbbá gumiszőnyeg letételével nyitnának teret ahhoz, hogy a tornasport és az atlétika is művelhető legyen. A Vadász utcai sportcsarnokba a vinilpadló helyett korszerű, rugalmas, ízületkímélő Connor Quicklock padlót szerelnének be. A sípályához két hóágyút és egy hótaposó gépet szereznek majd be, de az idei szezonban még az eddig is kölcsönben üzemeltetett kettővel boldogulnak.

A strandhoz kell egy medenceporszívó, amely segíthet a medencék falára a fürdőzők napteje miatt keletkező lerakódást is lepucolni. Szükséges továbbá a város tulajdonába 2019-ben átkerült Stadion utcai sportszálló felújítása, korszerűsítése, ami a víz-, villany- gázvezetékrendszer cseréjét vonja maga után, a szobákhoz pedig fürdőszobákat kell hozzáépíteni. Tervezik továbbá a bútorzat cseréjét, felújítását, az épület szigetelését és a gazdaságos üzemeltetés érdekében napelemek felszerelését. A sportszállónál esedékes munkálatok összköltsége 760 ezer lej.

A támogatás összértékének 20%-val a Sepsi Rekreatív is hozzájárul a munkálatokhoz. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.