A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Mikor szól az utolsó csengőszó?

Mikor szól az utolsó csengőszó? Kovászna megye

Lapunk összegyűjtötte a megyei magyar középiskolák által szervezett ballagási ünnepségek időpontját: a sort három kézdivásárhelyi iskola nyitja.

Kézdivásárhelyen
Május 18-án, pénteken 10 órától tartják a ballagási ünnepséget a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központban, ahol két líceumi osztály 53, két szakiskola 44, egy esti szaklíceum 32 és egy posztliceális osztály 27 végzősét búcsúztatják. Ugyanezen a napon a Református Kollégium két osztályának 56 végzőse köszön el az iskolától a református templomban, a 11 órától kezdődő ünnepségen.
Pénteken 16 órakor a Vigadó Művelődési Házban búcsúzik a Babeş-Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozatának, a tanító- és óvodapedagógia szaknak 13 főiskolása.
Május 25-én, pénteken 10 órakor a Nagy Mózes Elméleti Líceumban négy osztály 114 végzősének szól utoljára a csengő. 11 órakor az Apor Péter Szaklíceum három líceumi osztályának 57, két esti tagozatának 34 és két szakosztályának 58 végzőse ballag. A Bod Péter Tanítóképzőben június 1-én 11 órától csengetik ki a két osztály 59 végzősét.

Sepsiszentgyörgyön
A Mikes Kelemen Líceum május 26-án, szombaton 10 órától csengeti ki három végzős osztályát. 10 órától búcsúztatják a Berde Áron Kereskedelmi Líceum végzőseit (két 12. és egy 13. osztály), a Puskás Tivadar Szakközépiskola egy líceumi, két szakiskolai és három technikumi osztályát, valamint a Református Kollégium két osztályát, akik a belvárosi református templomban tartott istentiszteleten köszönnek el az alma matertől.
A Székely Mikó Kollégium végzősei – három osztály – június 2-án ballagnak 10 órától. A BBTE Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar keretein belül működő Közigazgatás szak végzőseinek (25 végzős) június 14-én 11 órától lesz a kicsengetése. A Környezettudományi Kar keretein belül működő Környezettudomány szak végzősei (15-en) június 14-én 11 órától ballagnak.
Kovásznán és Baróton
Május 26-án, szombaton 10 órától a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban két reál és egy humán osztály 59 végzősétől búcsúznak, míg a kétosztálynyi 20 szakiskolás június 15-én ballag.
A Baróti Szabó Dávid Líceum május 26-án, szombaton 9 órától tartja a ballagási ünnepségét, melyen négy osztály 79 diákja búcsúzik az iskolától.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.