Mi lesz belőled, diák?

Megvannak a próbaérettségi eredményei. A háromszéki diákok az országos átlag körül teljesítettek, de több olyan iskola is akad, ahol senki nem ment át a tesztvizsgán.

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség adatai szerint a tizenegyedikesek és tizenkettedikesek próbafelmérőjén nem zártak ki senkit, viszont többen távolmaradtak a vizsgáktól, mások pedig nem érték el az átmenő jegyet. Az összesített adatok szerint a végzősök 41,16 százalékának sikerült a vizsgája, míg a tizenegyedikesek 33,21 százaléka kapott átmenő jegyet.
A beiratkozott 1309 11. osztályos diákból 189-en nem jelentek meg, 702-en pedig nem érték el az ötös osztályzatot, és tízes átlag sem született. 9 és 9,99 jegy között húszan vizsgáztak, a legtöbben pedig 7–7,99 közötti átlagot értek el.
A végzősök, bár 1192-en iratkoztak fel, csak 1001-en jelentek meg a vizsgán, 589-en pedig megbuktak, annak ellenére, hogy ebből 36-an elérték az ötöst, de az nem elég, ugyanis az érettségin minden tárgyból minimum 6-os jegyre kell teljesíteni. A tizenkettedikesek jobban teljesítettek az egy évvel kisebbeknél, itt magasabb az átmenési arány is, és bár 10-est itt sem kapott senki, száz tanuló kapott 8–8,99 közötti osztályzatot.
A tanfelügyelőség adataiból kiderül, a román tagozatosok jobban teljesítettek, néhány százalékkal magasabb az átmenési arány, mint a magyar diákok között. Ugyanakkor olyan iskolák is vannak, ahol senki nem ment át a próbafelmérőn, ilyen a sepsiszentgyörgyi Constantin Brâncuşi Szakközépiskola, a Kós Károly Szakközépiskola, a Berde Áron Kereskedelmi Líceum, a kézdivásárhelyi Apor Péter Szaklíceum és a Gábor Áron Szakközépiskola, illetve a bodzafordulói Nicolae Bălcescu Szakközépiskola. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások