Felhívás!

Mi lesz az otthoni elkülönítés idején?

Mi lesz az otthoni elkülönítés idején? Kovászna megye

A Sepsiszentgyörgyön kialakult helyzetben többen is jelezték a közegészségügyi hatóságnak, hogy kapcsolatba kerültek a megyei kórház fertőzött osztályainak dolgozóival, ezért házi elkülönítésben maradnak. A gond az, hogy legtöbbjüknek dolgoznia kell.

Bár a hatóságok azt ajánlják, mindazok, akik kapcsolatba kerültek a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház szülészet-nőgyógyászat és neonatológiai osztályának dolgozóival, jelezzék azt a közegészségügyi hatóságnak, illetve maradjanak otthoni elkülönítésben, vannak, akik ezt nem tehetik meg. Többen is jelezték, a felhívás ellenére be kell menniük dolgozni, holott az elmúlt napokban jártak kezelésen az osztály dolgozóinál mind a kórházban, mind magánrendelésen.

– Már akkor, amikor az első fertőzést igazolták, felhívtam a hivatalos szerveket, hogy nemrég az orvosomnál jártam, és érintett lehet, de azt mondták, amíg nem igazolják nála a vírust, ne pánikoljak, maradjak otthon. Azóta egyetlen telefonszámon sem sikerült elérnem a hatóságokat, és kivettem néhány szabadnapot, hogy itthon maradhassak – mondta az egyik érintett hölgy.

A gond az, hogy sokan nem tudnak otthon maradni, dolgozniuk kell, és nem ismerik az erre vonatkozó törvényeket. Ördög Lajos (képünkön), a Kovászna Megyei Munkaügyi Felügyelőség vezetője (fotónk) megkeresésünkre elmondta, ezekben az esetekben orvosi igazolásra és betegszabadságra van szükség. Az igazgató hozzátette: mindezt telefonon lehet megoldani a családorvossal, ők tudják, hogyan járjanak el, telefonálni kell a rendelőbe.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 25., 10:09
    ÉRTÉKELÉS: 12

    Nesze semmi fogd meg jól! Megkérem Ördög Lajost, hogy dolgozzon ki és tegyen közzé egy részletes útmutatót amit leegyeztetett a családorvosokkal és a munkaadókkal is, és azt tegye közzé. Ez így nem professzionális, felsőbbrendű hozzáállás!