Felhívás!

Mert szereti ezt a várost

Mert szereti ezt a várost Kovászna megye

Méltó tiszteletadással, ünnepélyes keretek közt adták át tegnap Kézdivásárhely város legmagasabb kitüntetését, a Pro Urbe díjat, amellyel dr. Szőcs Géza emberi nagyságát, a céhes városért kifejtett sokoldalú munkásságát tüntették ki.
Húszévnyi kihagyás után adományozott ismét Pro Urbe kitüntetést a kézdivásárhelyi önkormányzat, a Tegyünk Kézdiszékért Egyesület javaslatára dr. Szőcs Géza nyugalmazott pedagógus, helytörténész, kultúraszervező, rádiós főszerkesztő és közíró vehette át az elismerést.
Bokor Tibor polgármester méltató beszédében kiemelte, nem tudna a díjra méltóbb személyt megnevezni, mivel a felsoroltakból „egy hivatás is lefed egy életet, ehhez képest mindannyian tudjuk, hogy Géza bácsi valóban helytállt mindenikben”.
A Vigadó dísztermében tartott ünnepségen Józsa Irén tanár méltatta a kitüntetettet, kiemelve életútjának fontosabb mozzanatait. Dr. Szőcs Géza köszönetképpen saját rádióműsorának, a Vasárnapi jegyzetnek a mottóját parafrazálta: Büszke vagyok erre a városra, büszke vagyok erre a tájra.
Az eseményen közreműködtek a Molnár Józsiás-iskola zenetagozatos tanulói, Bereczki Zalán és Gergely Zsolt, valamint Diaconu Mónika tanárnő. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások