Felhívás!

Menetelés a város utcáin

Folytatódtak az elmúlt napokban is Sepsiszentgyörgyön a kormány büntetőjogot módosító döntése elleni utcai tiltakozások, amelyeken pár százan vettek részt.

A sepsiszentgyörgyi tüntetők román és magyar nyelven többek között azt skandálták, hogy „szégyen” vagy „tolvajok”, és olyan táblákat tartottak a magasba, amelyeken azt írta: „Elegünk van a korrupcióból”, „Visszavonni”, „Más Romániát akarunk” vagy „Engem édesanyám tisztességre tanított. Titeket?”
Pénteken 18 óra körül gyülekeztek a színház előtti téren, majd körbejárták a belvárost, miközben azt kiáltották, hogy „Gyertek velünk”, vagy „Gyertek ki a házból, ha érdekel”. Ezt követően a prefektúra székháza elé vonult a közel kétszáz demonstráló, majd elindultak az állomás irányába, abban reménykedve, hogy az útvonalon egyre többen csatlakoznak hozzájuk. Nem akadályozták a forgalmat, a menetelők végig a járdán tették meg a távot a vasútállomásig, majd vissza a központba, miközben folyamatosan invitálták az ablakokból kíváncsiskodókat, hogy vonuljanak ők is utcára.
„Ha semmi sem változott, 18.00-kor itt” feliratú pannón üzenték, hogy a tiltakozás folytatódik, így szombat este is összegyűltek a főtéren. Ezúttal a közel kétszáz demonstráló a Szociáldemokrata Párt (PSD) székházát célozta meg, ahol erős füttyszó kíséretében többek között azt skandálták, hogy „PSD a vörös pestis”, „Szemétbe a rendeletet” vagy „Tolvajok”. A tüntetés a prefektúra épülete előtt folytatódott.
Annak ellenére, hogy időközben hatályon kívül helyezte vasárnapi rendkívüli ülésén a kormány korábbi sürgősségi rendeletét, Sepsiszentgyörgyön tegnap este is pár tucatnyian kivonultak a főtérre.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.