Felhívás!

Megzöldülnek a refisek

Megzöldülnek a refisek Kovászna megye

Nyolcéves hagyományt folytatva jövő héten a sepsiszentgyörgyi Református Kollégiumban Zöld napok zajlanak. Hétfőtől péntekig az előkészítőstől a végzősig mindenki a környezettudományban mélyül el, illetve nyitott szemmel jár a világban.

Valamikor Nagy Mónika biológiatanárnő volt a rendezvény ötletgazdája, ötödik éve, hogy Berekméri Annamária igazgatónő is szervezőtársként kapcsolódott be. De a csapatba már azok a nagyobb diákok is beletartoznak, akik belenőttek ebbe a hagyományba, a kisebbeknek már maguk szerveznek fotó- vagy rajzpályázatot, kiállítást, és ügyesen lebonyolítják az akciót. Erősíti a közösségi szellemet és a „buli van” hangulatot, hogy a tematikus napokon – madarak, fák, víz napján – ugyanabba a választott színbe öltözik az iskola apraja-nagyja.

Idén is gazdag programja lesz a hétnek, a vízüzemekhez megy több csoport is látogatóba, megnézik a vízházat, az ülepítőt, elsősegélyoktatás és verseny zajlik, illetve a mentősöket is meghívták, valamint vendégük lesz a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület és dr. Sikó-Barabási Sándor is. A hétvégén pedig terepen, a 4 km-es kőnél tartanak gyakorlatias környezetismeret-órát, ahol Csákány László erdész beszél nekik az itt honos növény- és állatvilágról.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.