Felhívás!

Megvolt a hangolás

Megvolt a hangolás Kovászna megye

Jó hírrel szolgálhatunk a gépek és motrok szerelmeseinek, a csernátoni Haszmann Pál Múzeum idén is megszervezi az egyre nagyobb méreteket öltő gépésztalálkozóját, a Csernátoni Burrogtatót.

A szeptember harmadik hétvégéjén megrendezendő eseményen az Erdély-szerte egyedülálló mezőgazdasági szerszám- és gépgyűjtemény érdekes darabjai kerülnek látogatóközelbe. A múzeum magyarországi és hazai gépészszakemberek közreműködésével kínál évről évre érdekes és színes programot, hiszen a szakmai rész mellett az egész család számára biztosítanak elfoglaltságot, idén immár ötödször.

A múlt hét végén ismét motrok és veterántraktorok pöfögésétől és burrogásától volt hangos a múzeumudvar, ugyanis megérkezett az a magyarországi gépészekből álló különítmény, amely minden évben tiszteletét teszi pár napra, hogy segítse a háziakat felkészülni az őszi rendezvényre.

– Barátaink, Borgulya Gábor, Csernus Mihály, Gyetván Róbert, Kádár Zoltán, Kozma Ákos, Lévay Sándor, Lukács Pál, Molnár Pál, Rimavecz Mihály és Terhes György Gyálról, Gyöngyösről, Mezőkövesdről és Szarvasról érkeztek, csütörtök kora reggeltől szombat késő estig bütykölték a gépeket, hogy zökkenőmentes legyen az idei Burrogtató. Megragadom az alkalmat, hogy nyilvánosan is megköszönjem önzetlen munkájukat és minden támogatónknak a segítséget – fogalmazott D. Haszmann Orsolya muzeológus.

Brassai István

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.