Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Megvan a védett terület kezelési terve

Megvan a védett terület kezelési terve Kovászna megye

Tegnap Bereckben, Lemhényben és Ozsdolán gyűlések keretében mutatták be az Ojtoz–Ozsdola Natura 2000 védett terület kezelési tervének elkészítési folyamatát.

Hirdetés
Hirdetés

A védett területet 2010 óta kezelő Berecki Magánerdészet és a Vinca Minor Egyesület 2017 októberétől jövő év február végéig tartó közös projektjének célja a kezelési terv elkészítése a közösségi érdekeltségű fajok és élőhelyek megőrzése érdekében. Ennek elkészítési folyamatát, illetve a nyers változatát bemutató vetített képes előadáson Para Zoltán, a Vinca Minor Egyesület elnöke kifejtette, a hat tudományos állapotfelmérő tanulmány elkészítése során többek között kiderült, a környezetvédelmi minisztérium által védelemre kijelölt öt helyett tizennégy élőhelytípust azonosítottak , továbbá a közösségi jelentőségű fajok közül a március–május közötti időszakban látható tarajosgőte-populáció a leginkább veszélyeztetett.

A projekt keretében október-november folyamán 16 iskolai aktivitást tartottak Bereckben, Ojtozban, Martonoson, Lemhényben, Ozsdolán és Hilibben. Para azt is hangsúlyozta, hogy az élőhelytípusok megfelelő állapotban találhatók, ezért elsődleges céljuk a helyi lakossággal karöltve az életteret jelenlegi állapotában megőrizni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. november 22., 8:45
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Óvni kell a természetet! A tarajos gőtén kívül számos növény és állatfaj van még a környéken ami elkerülte az úrak figyelmét! Igaz legtöbb pályázat, alapitvány a pénzek lenyúlására szakosodott! Itt sem kis pénzről van szó ugyebár?!😁🤣