Felhívás!

Megújul a kézdi sebészet

Megújul a kézdi sebészet Kovászna megye

Tegnap Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere és Simion Crețu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója aláírta a kézdivásárhelyi kórház sebészeti osztályának felújításáról szóló szerződést.

A céhes város elöljárója hangsúlyozta, az épület külső-belső felújítása mellett – energiahatékonysági szempontokat figyelembe véve – a teljes fűtés-, illetve világításrendszert kicserélik uniós finanszírozással. „Fotovoltaikus elemekkel oldjuk meg az energiaszolgáltatást, ezáltal a fenntartási költségek számottevően csökkennek majd”, bizakodott az elöljáró. Hozzátette, a beruházás összértéke 2.899.000 lej, amelyből az önrész 81.750 lej.
Simion Crețu kifejtette, a finanszírozás az Európa 2020 stratégia része (ennek előzménye volt a Lisszaboni Stratégia – szerk.), mely értelmében a tagállamok vállalják a 20%-kal kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátását és 20 százalékos megújulóenergia-arányt. Végezetül Kelemen András, a kézdivásárhelyi kórház volt, és Canea-Kocsis András, az egészségügyi intézmény jelenlegi menedzsere minden illetékesnek köszönetet mondott a támogatásért, hiszen ekkora összeget másképpen nem tudtak volna előteremteni, hangzott el. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. március 29., 6:30
  ÉRTÉKELÉS: 11

  Most uj menedzsere van a korhaznak. Akkor a regi megmindig miert sertepertel a hatalom kozeleben . Vagy talan az uj egy bab de meg nem eleg eros ahhoz hogy magara hagyjak? Szovivo? Ne rohogtessenek. Amugy a sebeszeten nem tul reg volt felujitas megint leromlott? hat akkor minek a sok draga karbantarto? Ja es megvalami: ha a kupleraj nem megy nem felujitani kell. Ki kell cserelni a kurvakat. A kedves importalt dokikmiatt a csikszeredai korhaz tele van kezdiszeki beteggel. Menedzsment. Hagyjuk. Esetleg pénznyelő.

  • User
   Dátum: 2018. március 29., 10:49
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Mindaddig amig a volt menedzser (rossz szájak szerint jelenlegi is) és közvetlen köre a szálakat mozgatják a korház működtetésében, Kézdivásárhelyen a fiatal orvosok csak átkelőben lesznek. A tudást, a betegekért tenni akarást és azt hogy valakit megdicsérnek, tisztelnek a betegek nem nagyon tolerálják a régiek.