Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Megoldották a fogászat működését

Megoldották a fogászat működését Kovászna megye

Körülményesen, de támogatással sikerült megoldani a fogászat működési problémáit, így újraindult a páciensek fogadása a Fazakas Dental fogászaton. Két orvos látja el a sürgős eseteket és kedvezmények is vannak a járvány időszaka alatt. 

Hirdetés
Hirdetés

Egy gyors rendelettel záratta be az egészségügyi szaktárca néhány nappal ezelőtt a megyében  egyetlenként működő fogászatot, így kérdéses volt, mi történik a sürgős esetekkel, ugyanis a kórházban nincs fogászati rendelő. Fazakas Szabolcs fogorvos nem hagyta annyiban a történéseket – mint mondta, nem normális az, hogy ilyen nehéz helyzetben fogorvos nélkül maradjon a város vagy akár a megye, hiszen az orvos rendkívüli helyzetben is orvos, sőt ilyenkor még inkább az. Utánajárással sikerült megszereznie a szükséges engedélyeket, illetve megvásárolta azokat az eszközöket és felszereléseket, amelyek a további működéshez szükségesek. A Kovászna Megyei Közegészségügyi Hatóság és egy szakszerű fertőtlenítést végző cég támogatásával  a rendelő újra megnyílt.

Dr. Fazakas Szabolcs mellett Dr. Igyártó Arnold is rendel, mindketten előjegyzés alapján fogadják pácienseiket. Fontos változások is vannak azonban – hívta fel a figyelmet a fogorvos – ugyanis a pácienseknek akik bemennek a rendelőbe, előtte át kell esniük egy járványtani vizsgálaton a megyei kórháznál, majd ezt követően jelentkezhetnek fogorvosi kezelésre. A kezelés továbbra is csak a sürgősségre vonatkozik, nem kezelnek más típusú fogbetegséget. 

Az orvos egy fontos dolgot még kiemelt: az előírások értelmében naponta négy pácienst tudnak fogadni három órás szünettel a kezelések között, viszont ezeket a sürgősségeket teljesen ingyen látják el. 

– A pácienseket, akik sürgősséggel jönnek hozzánk teljesen ingyen látjuk el, nem kell fizetni a sürgősségi ellátásért. Ebben az időszakban az a legfontosabb számomra orvosként, hogy segítsek az embereken, hiszen bármikor kialakulhat egy fogászati sürgősség, melynek megoldása halaszthatatlan. Körülményes volt a megoldás, de sikerült kivitelezni, így előjegyzéssel naponta négy beteget várunk – mondta Dr. Fazakas.

Előjegyezni a 0744 857743-as telefonszámon lehet, a páciensek pedig csak egyedül mehetnek, kísérő néllkül. 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2020. március 26., 12:42
   ÉRTÉKELÉS: 14

   Nem azert latnak el 4 beteget , mert jobb dolguk nincs Kedves Nevtelen hozzaszolo! A protokoll szerint minden beteg utan 2,5-3 ora a varakozasi es fertotlenitesi ido = harom orankent 1 beteget tudnak ellatni !
   De ahhoz kepest , hogy jelenleg mas surgossegi fogaszati ellatas nincs ,tobb mint a semmi ! Nemde ?!

  • User
   Dátum: 2020. március 26., 15:47
   ÉRTÉKELÉS: -4

   Nem ertek egyet! En a mult heten kerultem olyan helyzetbe, hogy menni kellett es az orvos surgosseggel fogadott, nem kellett napokat varni. Nem is ismerosom, nem valaki altal protezsalva jutottam be! Utanam meg harom beteg vart ra es en este nyolckor jottem el tole! Ugye milyen furcsa, hogy ilyen is letezik? Pedig van!!

 • User
  Dátum: 2020. március 26., 13:14
  ÉRTÉKELÉS: 5

  A járványtani vizsgálatot a megyei kórháznál nem tudom mennyi idő alatt adják ki, ott sincs aki dolgozzon. Ezzel semmi sincs megoldva. Minden marad a régi.

 • User
  Dátum: 2020. március 26., 15:23
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Ennek a fontosságát csak az tudja, akinek mondjuk péntek délután úgy igazán belobbant a foga- valószínűleg hétfőre (ne adj Isten jövő hétfőre???) már a borbéllyal is kihúzatta volna….
  Elismerésem a dokiknak!!!

 • User
  Dátum: 2020. március 26., 15:03
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Egy icipici reszletet kifelejtettek a cikkbol… A kezeleseket az allami egeszsegugyi biztosito fogja allni, es nem pedig a doktorurak nagylelkusege!!! Na de ez is egy fajta onfenyezes es kivalo reklam, igy kell ezt csinalni, hiszen az emberek mindent elhisznek es csodaljak ezaltal az on rendkivuli “ingyenes” segelynyujtasat. Fertozes mentes munkat ennek a profi, jotekony csapatnak!

  • User
   Dátum: 2020. március 26., 17:55
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Kedves Nevtelen hozzaszolo!
   Tudatni szeretnem Onnel , hogy tevedesben van ! A kezelesi koltsegeket a Doki maganklinikaja allja teljes mertekben , eddig sem es ezutan sem fog dolgozni az allami biztositohazzal !
   Ha valamit nem tudunk pontosan , akkor inkabb hallgassunk !
   Tisztelettel , a DrUr felesege !

  • User
   Dátum: 2020. március 26., 17:48
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Azt nem tudom, hogy az a nebulizator, ami e rendelő fertőtlenítéshez szükséges honnan van, vagy talán a Dsp adta oda? Kíváncsi lennék erre a dologra. Ha igen akkor ez azt jelenti hogy a Dsp kikerülte a fogorvosi kollégiumot. Megkerem a cikk íróját nézzen ennek utána és ezt is írja meg nekünk.

   • User
    Dátum: 2020. március 26., 20:06
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Ha barmilyen kerdese vagy valami nem vilagos, lehet akar telefonalni 0744857743-as telefonszamra . Be lehet mutatkozni es barmilyen kerdesre adunk valaszt, utbaigazitast !

 • User
  Dátum: 2020. március 26., 19:12
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Ilyen nehez idokben figyelemre es tiszteletre melto, hogy valakik gondolnak azokra az emberekre is akiknek faj a foguk. Igenis nagyon kellemetlen tud lenni egy fogfajas foleg ilyen helyzetben. Sajat tapasztalatom alapjan elmondhatom, hogy nagyon hamar megy a korhaznal is a kivizsgalas. Orvendjunk hogy valaki megszerezte az engedelyt, hogy legyen surgossegi fogaszat!!! Jelzem hogy a surgossegi esetekert penzt sem ker el a Doktor Ur!

 • User
  Dátum: 2020. március 27., 11:18
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Koronavírus ide vagy oda, az ilyen sürgősségi eseteket jobb helyeken külföldön, Szentgyörgynél kisebb helyiségekben is, (ahol egy korrekt megbízható egészségügyi rendszert alakítottak ki) , úgy működik, hogy a beteg hívja az öt központi számból az egyiket, elmondja a problémáját, megoldást, orvost, intézményt keresnek és rövidesen értesítik, hogy hová mehet kezelésre, vizsgálatra. A sok korlátozó intézkedés helyett hasznosabb lenne az orvosoknak, a rendelőnek megfelelő maszkot, fertőtlenítő szereket juttatni, hogy a rászorulókat tudják ellátni.
  Bele sem merek gondolni, hogy mi történne egy sürgősségi vakbél, vagy egyéb esetén!?
  Ésszerűtlenül, átgondolatlanul pillanatnyilag megoldották a helyzetet azzal, hogy mindent lefújtak, de mi van, ha hónapokig eltart ?
  Hálával tartozom a Doktor úrnak, hogy múlt pénteken ismeretlenül felhívtam, kétségbe esve, hogy a fiam foga bedagadt, 12 órakor fogadott is, elképzelni sem tudom nélküle mi lett volna!? Ilyenkor a beteget csak az érdekli, hogy mihamarabb legyen ellátva. Szomorúan tapasztalom, hogy még olyan hozzászólók is vannak akik támadják, ilyen-olyan alaptalan hülyeségekre vonatkozva. Évek óta addig rágódunk a nekünk odavetett koncon, amíg az országot ellopták a fejünk felül, lábunk alól, és sajnos a lényeges dolgokat nem vesszük észre. Nagyon beleragadtunk ebbe az egymás elleni olcsó, aljas rágalmazásokba, ami semerre sem visz.

 • User
  Dátum: 2020. március 27., 12:22
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Azért kíváncsi lennék, hogy egy ilyen komoly fertőtlenítés után 3-4 órával a levegőben maradt vegyszerekből mit szívnak be tüdőre a bent tartózkodás ideje alatt a doki és a páciens.

 • User
  Dátum: 2020. április 1., 12:05
  ÉRTÉKELÉS: 4

  “ teljesen ingyen látjuk el“ EZ NEM IGAZ!!! Egy hétig tartott a csoda, sőt pofátlanul nagyok lettek az árak, ez nem orvosi hozzáállás, arról nem is beszélve a 3 órás fogadást sem tartják be!

  • User
   Dátum: 2020. április 8., 21:43
   ÉRTÉKELÉS: 6

   Tegnap hívtuk a doktor urat, és 250 lejt kér csak azért hogy megnezze a beteget. Hát ez nem semmi!!! Hát akkor mennyi lehet ha még valamit csinál is. Azt már meg sem mertem kérdezni.

   • User
    Dátum: 2020. április 16., 8:17
    ÉRTÉKELÉS: -4

    Azert ne tulozzunk , megkerem szepen !
    Barmilyenfele beavatokozasnak az ellatasa 250 Ron ( nyilvan ha nem tud beavatkozni , nem kerul semmibe , volt mar ra pelda nem is egy ) . Es ha mar itt vagyunk azert ennyi az ara , mert ugyebar az egyszerhasznalatos ruhak nem 10-20 ronba kerulnek , a betegek utani ferotlenito oldat sem ! Mindezek beszerzese nem a kormany vagy a vezetoseg altal sikerul !
    Biztosan On mindezeket jobban tudja !
    Udvozlettel a dr. Felesege !