Felhívás!

Megoldandó feladat

Miután a megyében meghirdetett 33 igazgatói és 20 aligazgatói tisztségből csak 25-öt, illetve 13-at töltöttek be a múlt hónapi versenyvizsgák során, a minisztérium újabb körben és új feltételek alapján nevezi ki az üresen maradt helyekre az intézményvezetőket.

Augusztus 17-ig mindenki, aki még érdekelt az iskolaigazgatásban és tagja az országos oktatásmenedzseri testületnek, írásban jelezheti igényét a tanfelügyelőségen. E hónap 21–22-én egy háromtagú, a tanfelügyelőség vezetőtanácsi tagjai közül kiválasztott bizottság elbírálja az illetőknek a megpályázott intézményre vonatkozó menedzseri tervét, valamint a vonatkozó törvények ismeretét. Ez az interjú maximum 20 percet tart, és a 30 pontból legalább 21-et kell elérni, hogy sikeres legyen.

Ha az új eljárással sem sikerül minden iskolának betölteni a vezetői tisztségeit, akkor további szelekciós kritériumokat betöltve lehet valakit kinevezni. Feltétel marad, hogy a pályázónak menedzseri testületi tagsága legyen, de betölthetik a funkciót akkor is, ha a tavalyi, vagy idei vizsgákon megszerezték a minimálisan szükséges pontszámot, ha az említett két vizsgán a háromból legalább két, vagy legalább egy próbán átmentek, és akkor is, ha nem is vettek részt. Legvégső esetben olyat is ki lehet nevezni, aki nem tagja az említett szakértői csoportnak.

Igazgató kerestetik tehát a Baróti Szabó Dávid Szakközépiskolába, a Bod Péter Tanítóképzőbe, a szentgyörgyi Református Kollégiumba és a kökösi, dobollói, illyefalvi, maksai, csernátoni, polyáni, szentléleki iskolákba, aligazgató pedig a baróti szakközépiskolába és a Gaál Mózesbe, a szentgyörgyi Ady Endre-iskolába, Hidvégre, Csernátonba, Szentlélekre, Zabolára és Nagybaconba. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. augusztus 8., 14:07
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Minek a vizsga? Ha sikerült, ha nem, úgyis mindenkiből igazgató lett, ha megvolt valami gyorstalpaló tanfolyama, s ha nem volt meg, s nem vállalta senki, akkor is az lett. Az idén is úgy lesz. Fogadni mernék, hogy a levitézlett igazgatókat is benyomják valahova. Elvégre aki egyszer igazgató volt, az nem lehet utána csak egyszerű tanár. A tavaly még voltak kivételek, de az idénre olyan szépen testreszabták a törvényt, hogy olyan többet nem lesz, mint a tavaly volt. Nemhogy egy igazgató, még a főtanfelügyelő is maradhatott a funkcióba egy elbukott vizsga után. De mit lehet csinálni? Semmit. Kellenek a hűséges pártkatonák, mint mindenhol.