Felhívás!

Megnyílt a turistaszezon

Megnyílt a turistaszezon Kovászna megye

Szombaton a kovásznai művelődési ház udvarán turisztikai szezonnyitó ünnepséggel kedveskedtek a városba érkező fürdővendégeknek.

A helyi önkormányzat által kiemelt, kulturális programként támogatott rendezvénynek, amit közösen szervezett a polgármesteri hivatal, a művelődési ház és a turisztikai információs iroda, évek óta hagyománya van a város életében.

Idén azért tolódott el a szezonnyitás, mert késett az államilag támogatatott üdülési jegyek kiosztása, és ebből kifolyólag a turisták érkezése is Kovásznára.

Az ünnepségen fellépettek a lécfalvi és kovásznai fúvósok, a Nemere néptáncegyüttes, a Junii Covăsneni néptánccsoport, a pápai Bartók Béla Alapfokú Művészeti Iskola tanítványai, a kovásznai Tanulók Klubjának Kankalin, Domino és Funny Girls tánccsoportjai, illetve a zágoni Gyöngyszemek mazsorettcsoport.

A rendezvényen jelen volt a helyi turinfó iroda is, melynek standjánál szórólapokat, különféle turisztikai anyagokat szerezhettek be, és a helyi borvizek bő választékát is megkóstolhatták az érdeklődők.Mindezek mellett jelen voltak helyi kézművesek is, akik többek között szalmakalapot, faragott munkákat kínáltak eladásra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások