Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Megkezdődött a síszezon

Megkezdődött a síszezon Kovászna megye

Az időjárás kedvezően alakult az elmúlt napokban, így ma megnyitják a kovásznai Lőrincz Zsigmond-sípályát. A síelés kedvelőit egy 400 méteres kezdő- és egy 1000 méteres haladószakasz, illetve szánkópálya is várja.

Gyerő József polgármester elmondta: az utóbbi időben sokan érdeklődtek a sípálya megnyitásának időpontjáról, de bármennyire szerették volna, korábban nem sikerült beüzemelniük a pályát, mivel sem a hó vastagsága, sem pedig a hőmérséklet nem tette lehetővé azt.

Végül szerdán működésbe hozták a hóágyút, rendbe tették a terepet, és ma 15 órától már használatba is vehetők a pályák. Szombaton 11 órakor tartják az ünnepélyes szezonnyitót, melyen közreműködik a Városi Művelődési Ház fúvószenekara is. Újdonságnak számít, hogy a menedékház földszintjén pub nyílt, ahol forralt bor, tea, kávé és harapnivaló is várja a vendégeket. A sípálya melletti erdei úton szánkózási lehetőséget is biztosítanak.

Az elöljáró elmondta, a korcsolyapálya felszerelésére még várni kell, mert a sepsiszentgyörgyi önkormányzattól kapott pálya javításra szorul, és a szakemberek február közepe előtt nem tudják azt megjavítani. A korcsolyapályát ugyancsak a sípálya szomszédságában levő területen helyezik el.

Gyerő tudatta, az önkormányzat pályázat révén 3 hóágyú megvásárlására kapott résztámogatást, illetve készül a pályázat egy elektronikus beléptető rendszer, valamint egy új vízpumpa megvásárlására. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük