Megerősítették a Mézesdombot

Megerősítették a Mézesdombot Kovászna megye

Kézdivásárhelyen pár évvel ezelőtt támfalat építettek a Kovácsszer nevű részen, de kiderült, az nem tudja tartani a ránehezedő súlyt, és beomlott. Szerencsére az önkormányzat talált egy vállalkozót, amely szakszerűen újraépítette.

A fal 2018 közepén indult omlásnak, amikor a lehullott, nagy mennyiségű csapadék a Mézesdombot is megviselte: egy ház részben beszakadt, a többi lakó pedig rettegve várta a holnapot. Az önkormányzat versenytárgyalást írt ki az új munkálatra, és a Conico Rt. vállalta el a teljes kivitelezést.

A rosszul lerakott ketrecekből, épületek mellől kellett kiszedni a munkásoknak a pataki köveket, beton beöntéseket készíteni, látszólag folyamatos emberélet-veszélyeztetés mellett. Legutóbb márciusban számoltunk be arról, hogy miként haladnak, akkor még valóságos építőtelep volt a hely, de azóta minden régi elem el van tüntetve, és egy masszív támfal védi a domboldalt attól, hogy a mélyben levő házakra omoljon.

Az említett cég elvégezte a munkálatot, a domb veszélyeztetett részét nemcsak hogy betonnal erősítették meg, hanem lefolyókat is beleépítettek az építménybe, a tetején most már autók is megállhatnak, ott-jártunkkor is több gépkocsi volt leparkírozva, ami korábban nem lett volna lehetséges. A fal­omlásra már csak az a ház emlékeztet, amelynek körülbelül egyharmada a domb megrokkanása után a mélybe szakadt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. április 25., 8:17
    ÉRTÉKELÉS: 6

    (…) egy masszív támfal védi a domboldalt attól, hogy a mélyben levő házakra omoljon. Nem inkább fordítva, a házakat védi a támfal?