Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Megérdemelt támogatás

Szombaton ünnepélyes külsőségek közepette új székhelyet kapott az Uzon községhez tartozó Szentivánlaborfalva ifjúsági egyesülete, a SZI@. A szombati átadón Bordás Enikő polgármester asszonyon kívül jelen volt dr. Ráduly István prefektus, Jakab Barna István megyei tanácsi alelnök, Buzogány Csoma István unitárius lelkész.

Hirdetés
Hirdetés

Az uzoni önkormányzat és Kovászna megye tanácsának fele-fele arányú támogatásával felújított egykori tűzoltószertár méltó fészke lesz a megye egyik legaktívabb ifjúsági szervezetének. Mint felszólalásában Bordás Enikő, és a maga során Ráduly István volt polgármester is hangsúlyozta, az önkormányzat mindent megtett és megtesz a község épített örökségének megmentéséért: a most átadott épület évekig kihasználatlanul állt, beázott, így szükség volt új tetőszerkezetre, nyílászárókra, a villanyhálózat cseréjére, külső-belső festésre, kialakítottak egy mosdót is, ezek mellett pedig bebútorozták, a fiataloknak szükséges elektronikai eszközökkel szerelték fel.

Jakab Barna István alelnök elmondta, másfél éve járták körbe a megyét fiatal tanácsos kollégáival, és akkor hallották több település fiataljaitól is, hogy nincs terük, helyük arra, hogy együtt töltsenek el minőségi időt. Ennek eredményeképpen született az a megyei tanácsi program, amellyel 50%-os támogatást biztosítanak ilyen székhelyek kialakításához, szerte a megyében már hét helyen valósult meg hasonló kezdeményezés. Jakab azt is értékelte, hogy a megnyitón több más település (Uzon, Málnás, Gidófalva, Illyefalva) ifjúsága is képviseltette magát. Antal Balázs HÁRIT-alelnök méltatta a SZI@ közösségépítő tevékenységét, tagjainak összetartását és elnökét, Pakuci Tamást.

Ezután került sor a szalagvágásra és az épület falán levő tábla leleplezésére, ami után Buzogány Csoma István megáldotta a létesítményt. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. november 14., 8:19
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Nagyon aktív csapat, jó vezető Pakuci Tamás. Példát mutatnak más ifjúsági szervezeteknek. További sok tartalmas programot kívánok!

 • User
  Dátum: 2022. november 15., 11:03
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Gratulalok a SZI@ csapatnak , igazan megerdemeltek az uj szekhelyt.Nagyon ugyesek , lelkes fiatalok akiknek nagyon sokat segit, minden munkajukban az Unitarius lelkesz Buzogany Csoma Istvan .A ket ev alatt amig a COVID volt sokat segitettek az idos , oreg embereknek elelmiszer, gyogyszer vasarlasban , az otthoni munkaban .Reszt vesznek a Segelyszrvezeti gyujtesekben , kulturalis munkaban , temeto takaritasban , gyermek taborok szervezeseben , falunapok alkalmaval .Egyszoval mondva a falu egesz hetkoznapi gondjaiban .Sok sikert tovabbra is !