Felhívás!

Még tart a gyűjtés

Még tart a gyűjtés Kovászna megye

Nincs olyan székelyföldi település Kézdiszentléleken kívül, ahol egy időben épülne új plébánia és templom: a Perkő alatti községhez tartozó Kézdikőváron kész az új papilak, Kiskászonban pedig új templom épül. Ez utóbbihoz magyarországi segítséget is kaptak.

A gödöllői Szentháromság templom Házas Közösségének öttagú küldöttsége szeptember 14-én érkezett meg Kiskászonba. A Hankó Balázs által vezetett társaság 650 ezer forint adományt adott át Pál Ferenc kézdiszentléleki plébánosnak, aki Marthi Géza falugondnok jelenlétében vette át a templomépítés folytatásához nyújtott anyagi segítséget, és mondott köszönetet a nagylelkű felajánlásért.
A festői helyen levő, de alig 260 lelket számláló településen ezelőtt két évvel kezdődött meg az új istenháza építése abból a meggondolásból, hogy a régi eredetileg nem templomnak készült, és nem is volt megfelelő. Az új épület nagyobb, körülbelül 180 lelket tud majd befogadni, a toronyra a kupolát szombaton helyezték fel. Tegnapi terepszemlénk során is lázas munka folyt, a jelenlevő munkások szerint még idén sikerül befödni az építményt, ami vendégszobákat is magában foglal. Az építkezéshez az állam vajmi kevés pénzzel járult hozzá, így aki teheti, segítse, hogy Kiskászonnak új temploma lehessen. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.