Hirdetés
Hirdetés

Meg kell tölteni élettel!

Ha olyan kihasználtsága lesz a Kézdivásárhelyhez tartozó Szászfalu felújított kultúrotthonának, mint a pénteki ünnepségen, akkor nem hiába költöttek rá. A létesítmény ugyanis – az elcsépelt, de valóságot tükröző szófordulattal élve – zsúfolásig megtelt.

A helyiek közül nagyon sokan úgy vélték, ott a helyük az átadón, és nem is kellett csalódniuk: a jó érzékkel összeállított műsorban (amiért Lung László Zsoltnak jár köszönet) a nevetés, szórakozás, az autentikus népzene és néptánc jól megfért egymás mellett. György Botond humorista műsora sok-sok szívből jövő nevetést fakasztott, a Perkő Néptáncegyüttes tagjai pedig a tőlük megszokott módon a lelküket is beleadták a „figurákba”, ahogyan a zenészek, Petres Attila és barátai is.

Hirdetés
Hirdetés

„Amikor májusban először jöttünk ide számba venni a tennivalókat, a plafon a földön volt” – vázolta Bokor Tibor polgármester az akkori állapotokat. Szerencsére ez nem szegte kedvüket, és csapatával (akik közül külön köszönetet mondott Molnár Zoltán falufelelősnek) végigvitték a tervet, aminek eredménye a mostani, felújított, korszerű fény- és hangtechnikával ellátott kultúrotthon.

Az elöljáró felhívta a figyelmet arra is: mostantól a szászfalusiak felelőssége is, hogy élet legyen a falak között, ha igényük van kulturális műsorok, előadások stb. vendégül látására, azt jelezniük kell. Ez a tér ugyanakkor közösségépítő szerepet is betölthet, hiszen már van egy hely, ahová összegyűlhetnek közös ügyes-bajos dolgaikat megbeszélni, a felmerülő gondokra együtt megoldást keresni, tette hozzá Bokor.
Az épületen (amely az új víz- és csatornahálózatra van rákötve) külső javítást végeztek, meszeltek, felújították a színpadot, új parkettát raktak, technikai felszerelést és bútorzatot vásároltak, az 53 ezer lejes összköltséghez 25 ezer lejjel a megyei tanács járult hozzá, a többit a város büdzséjéből különítették el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük