Felhívás!

Medvevita Brassóban

Medvevita Brassóban Kovászna megye

Brassó, Hargita, Kovászna és Maros megye egy közös bizottságot hoz létre, amely képviseli medveügyben a négy megyét a minisztériumban – erről állapodtak meg tegnap Brassóban a régió érintett vezetői.
A négy megye elöljárói, valamint a brassói egyetem szakemberei egyetértettek abban, hogy a medvék minden ésszerű határon túl elszaporodtak.
– Kell egy kilövési kvóta és egy beavatkozási kvóta. A kilövési kvótával vissza kell állítani az egyensúlyt az ember és az állat között, a beavatkozási kvótát ezen felül kell alkalmazni, ahol emberélet kerül veszélybe – hangoztatta Tamás Sándor, Kovászna megyei tanácselnök.
Fodor István bodoki polgármester a Székely Hírmondó címlapfotójával bizonyította, hogy a medve nem az erdőn, hanem a faluban, ott sem a kert végében, hanem az emberek házának ajtaja előtt, az udvarban pusztít. A néha kissé indulatos vita kisebb meglepetéssel ért véget: a bodoki polgármestert az ajtóban megállította egy személy, akiről kiderült, hogy ő a környezetvédelmi minisztérium államtitkára, és közölte, hogy jóváhagyták a Talamérba naponta „ellátogató” medve kilövési engedélyét.
– Hogy oda nem rohanjak! Micsoda véletlen egybeesés. Szóval a törvény alkalmazása attól függ, hogy az ember hisztizzék és újságokat hordozzon körbe véres kard módjára egy találkozón? Szeptember 13-a óta, amióta elküldtük az érintett utca minden egyes lakosának az aláírásával megerősített kérésünket, még csak arra sem méltattak, hogy szóljanak, hogy köszönjük, megkaptuk, most pedig hirtelen kiderült, hogy éppen ma hagyták jóvá a kérésünket. Hát milyen ország az ilyen? – dühöng a polgármester, aki azért ennek ellenére is óvatos: megvárom, hogy ezt én leírva is lássam, ne csak az ajtó között közöljék – morogta a foga között. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.