Felhívás!

Medveveszély Albisban

Medveveszély Albisban Kovászna megye

Szombatról vasárnap virradóra egy albisi gazdaságba tört be a medve, ahol tucatnyi baromfival végzett. A helyiek aggódnak, hogy előbb-utóbb emberáldozatot követelhet a nagyvad portyázása, annál is inkább, hogy egyre többször látni a falu között fényes nappal.

Kovács Olga gazdaságára tört be a medve, ahol letépte a dróthálót, szó szerint lebontotta a tömör gerendából épített tyúkketrec oldalát, majd besétált oda, és elvitt 10 baromfit. A kárvallott később rábukkant a szárnyasok maradványaira a portájához közeli bokrokban, ugyanis oda raktározta el azt, amit nem tudott elfogyasztani.

Az érintett panaszt nyújtott be a csernátoni polgármesteri hivatalhoz, állítása szerint nem feltétlen a kártérítés miatt, hanem azért, hogy legyen nyoma a medvejárásnak, hátha a hatóságok felébrednek, és tesznek valamit a nagyvadak garázdálkodásának megfékezése ügyében.

A helyiek már többször látták a 120–150 kilósra becsült medvét a kertek között ólálkodni, nemrég az albisi Antal Árpádnak két juhát pusztította el.

– Fényes nappal kellett elkergetnem az udvarom környékéről, onnan ahol a szomszédom két kisgyereke szokott játszani. Mi történik, ha olyankor jön vissza, amikor ők is ott vannak? – tette fel a kérdést Kovács, amelyre szerinte az illetékes hatóságoknak kell megtalálniuk nem a választ, hanem a bajt megelőző megoldást. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások