Felhívás!

Medvetámadás Bölönben

Medvetámadás Bölönben Kovászna megye

Péntek reggel Bölön község határában, a Bölönpatak melletti Kisligeten medvetámadás történt – értesítette lapunkat Ferencz Zoltán alpolgármester. Mint elmondta, a helyszínen juhnyájat őrző pásztorra, K. J.-re támadt a nagyvad, akit a fején, illetve a lábán sebesített meg. Az áldozatot a brassói kórházba szállították. A fejleményekre még visszatérünk.

Amit biztosan tudni, hogy Bölön területén emberre eddig még nem támadt medve, állatokra viszont többször igen, ez tehát az első eset, hogy embert sebesített meg. A támadás körülményeit még vizsgálják.

Egyelőre még nem tudni azt sem pontosan, hogy milyen intézkedéseket fognak hozni a veszélyes medve ellen, hiszen a támadás a falu külterületén történt. A parlament épp a napokban szavazott ismét a medvetörvényről, az RMDSZ honlapján azt írja, jóváhagyták, hogy a veszélyes állatokat a településen kívül is azonnal el lehessen távolítani, ám a törvény csak az államelnöki kihirdetés után lép életbe. Ami tudomásunk szerint még nem történt meg.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. július 11., 20:38
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Mikor érjük meg végre, hogy a juhászok medve elleni spray-el lesznek ellátva, mert legtöbb támadás őket éri. A juhok utáni jövedelemből telne egy ilyen felszerelésre a nyáj tulajdonosának. Ha nem is nyújt teljes védelmet, mert esete válogatja, mégiscsak jóval több a semminél, nagy esélyt nyújt arra, hogy az ember ne váljon csak tehetetlen elszenvedőjévé a támadásnak és eltávolítsa a vadat. Ha Amerikában működik a grizlik ellen, ugyan bizony itt miért nem használjuk? Ott enélkül egy rezervációba nem is léphetsz be, sőt kötelező, mert be van bizonyítva, hogy hatékony eszköze a az ilyen incidensek kivédésének.