Felhívás!

Medvék Tusnádfürdőn: újabb két ember került kórházba

Medvék Tusnádfürdőn: újabb két ember került kórházba Kovászna megye

Vasárnap reggel két, az utcán sétáló embert is megsebesített a medve Tusnádfürdőn. Bár élve megúszták, jelenleg mindkét áldozatot a csíkszeredai sürgősségi kórházban ápolják.

 

Albert Tibor polgármester szerint a támadás a PECO benzinkút környékén történt. – Amitől féltünk, bekövetkezett. Az anyamedve a PECO előtt, a nyílt utcán támadt a járókelőkre. Az áldozatok nem együtt voltak. Egyikük éppen az állomásra igyekezett, mikor rárontott a vérgőzős állat, és az ő segítségére érkezett a másik, éppen arra járó áldozat. A medve végül nekiesett mindkettejüknek. Sürgősen tenni kell valamit, mondja a polgármester, mert tarthatatlanná vált a helyzet.

 

A két 27 éves férfit a mentők harapott és karmolt sebekkel szállították a csíkszeredai sürgősségre. Egyikük állapota súlyos, az orvosok szerint műteni kell, mivel a medve gyakorlatilag kiharapott egy darabot a férfi baloldalából. Ez a mély seb a hóna alatt, a mellkasán keletkezett, de megsérült az állkapcsa, és a hasfalába is beleharapott a dühöngő mackó. A másik férfi a vállán és a fülénél sebesült meg, őt a fertőző osztályra szállították.

A csendőrséghez vasárnap reggel futott be egy riasztás a 112-es számra, miszerint beszorult két medvebocs a tusnádfürdői állomás mögötti kukákba. Elmondásuk szerint mire kiértek a helyszínre, egy helybéli lakós már kiszabadította a bajba jutott állatokat, akik el is futottak anyjukkal. Iamandi Dan parancsnok azt feltételezi, hogy ez az esemény válthatta ki a támadást, a bocsait féltő anyamedve valószínűleg befeszült a történtek hatására.

Tusnádfürdő: ideges az anyamedve!

Ezért támadt az anyamedve Tusnádfürdőn! MA reggel 6 óra előtt egy három bocsos anyamedve két boccsa bezáródott az állomási medvebiztos kukába. A megvadúlt anyamedve támadta meg a két fiatalembert a tusnádfürdői vasútállomás környékén a benzinkút közelében. / Videó forrása: Bálint Gábor#sokamedve

Publicată de Vadkárok Székelyföldön pe Duminică, 5 August 2018

Borboly Csaba megyei tanácselnök a Környezetvédelmi Minisztérium sürgős beavatkozását követeli. Szerinte a kormány is felelős, hogy a medvék az emberek életét kockáztatják. Állítja, Bukarestből azt a tanácsot kapták, költöztessék el a medvéket, de ehhez semmilyen jogalapja nincsen a helyi önkormányzatnak. A minisztérium pedig pénzt sem kíván áldozni a medveprobléma hatékony, közpolitikai orvoslására, Borboly szerint a központi román hatóságok továbbra is struccpolitikát folytatnak, és teljesen közömbösek az egyre súlyosbodó helyzettel.

A medvetámadás körülményeiről mesél a két tusnádfürdői áldozat

Kollégája segítségére sietett, de őt is megtámadta a medve, sérülései miatt műtéti beavatkozásra van szükség. Érdemes alaposan fülelni az utolsó fél percben, megdöbbentő dolog hangzik el! A medvetámadás körülményeiről mesél a két áldozat. #sokamedve Tusnádfürdő

Publicată de Borboly Csaba pe Duminică, 5 August 2018

Nem ez az első medveügy ezen a héten Tusnádfürdőn. Pár nappal korábban a fürdőváros egyik gyerekgondozójába – a Szent László Gyermekotthonba sétált be egy medve, és ott 50 gyerek szeme láttára betört egy ajtót, majd kiette a fagyit, meg a zöldséget a mélyhűtőből. Júliusban is két embert sebesítettek meg, egy helybélit és egy tusványosozó turistát. A tusnádiak petícióval is próbálkoztak a minisztériumnál, eddig kevés sikerrel. A helyiek szerint mintegy 20 medve látogatja rendszeresen a fürdőváros utcáit.

 

(protv)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások