Felhívás!

Medvék járnak Zabolán

Medvék járnak Zabolán Kovászna megye

Zabola utcáin is jár a medve, a helyiek szerint inkább medvék: több rendben látták a falu Hegymege részén, egy gazda szerencsét­lenségére a szárnyasaival végzett, sőt valaki le is videózta a termetes vadat. A zabolaiak rettegnek.

A Hegymege részen csak az elmúlt hetekben háromszor járt be az egyik gazdaságba a nagyvad, ahol egy alkalommal 18 tyúkkal végzett. A kárvallott szomszédságában lakó Arros Jolán (képünkön) is arról panaszkodott lapunknak, hogy már több embertől hallotta, „jár a medve”, éjszakánként az ő kutyái is fognak. Hogy megelőzze a bajt, villanypásztort szereltetett fel, mert, mint mondta, négy malaca van, és nem szeretné, ha a nagyvad azokat is elpusztítaná.

Sem ő, sem az utcalakók nem érzik magukat biztonságban, szerintük több medvéről van szó: amelyik a tyúkokat elvitte, az egy kisebbfajta egyed volt, viszont amit a napokban levideózott az egyik helyi lakos, ahogy épp végigszalad az utcán, az egy többszáz kilós példány. Hasonló termetes vadat láttak a sportcsarnok előtt is.

Fejér Levente polgármester tud a medvegondról, de kilövési engedély hiányában, mint mondta, az önkormányzat azon túl, hogy kár esetén elkészíti a jegyzőkönyvet, egyebet sajnos nem igazán tehet. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. április 10., 15:16
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Mindig is járkált ott a medve gombaszedni málnát szedni mindig csapatostul jártunk nagymamáékkal éjszakai sűrgösség esetén Bándi doktor urral biza szembeállt a Hegymegett pedig motorbiciklivel közlekedett burrogott ő is!