Felhívás!

Medve ólálkodott a városi strand környékén

Medve ólálkodott a városi strand környékén Kovászna megye

Szerda reggel a RO-ALERT rendszeren keresztül küldött figyelmeztetést a Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség, hogy medvét láttak a sepsiszentgyörgyi Oltmező utcában, felhívva a lakosság figyelmét, hogy kerülje el a környéket.

A hatóságok tájékoztatása szerint a medvét hajnali három óra körül észlelték a városi strand környékén. A csendőrség munkatársai azonnal kivonultak a helyszínre, hogy biztosítsák a területet és megakadályozzák, hogy az állat kapcsolatba kerüljön az emberekkel. Elővigyázatosságból a helyszínre érkezett egy SMURD rohammentő is.

Riadóztatták a környezetvédelmi őrség, illetve az állategészségügy szakembereit is, hogy szükség esetén elkábítsák az állatot, erre azonban végül nem került sor, mivel a csendőrségi jármű láttán a medve elhagyta a helyszínt, visszavonult természetes élőhelyére.

A csendőrség továbbra is megfigyelés alatt tartja a területet, arra az esetre, ha a nagyvad ismét megjelenne.

Képünk illusztráció.

(ISU Covasna)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. március 20., 9:27
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Meg fog jelenni biztosak lehetnek,egyre több helyszinen,mert szaporodnk de amig Bukarestbe is nemkednek hemzsegni addig meg kell tanulni együttélni velük mint falun

 • User
  Dátum: 2019. március 20., 10:50
  ÉRTÉKELÉS: 25

  Erdekes,hogy a Romania tv-nek volt ideje lefilmezni a Sepsiszentgyorgyon olalkodo medvet(bemutattak a hiradoban!) de a Hirmondo csak illusztracioval tud elojonni. Ugy latszik Bukarest kozelebb van Sepsiszentgyorgyhoz mint Kezdivasarhely?! Es akkor itt rogton tevodik is a kerdes,hogy hogyan lehetseges ez? Biztosan a medve megvarta a bukarestieket,mert sztarfotot akart onmagarol! De az is lehet,hogy a bukaresti stab idoben ertesitve volt,hogy mikor jojjenek filmezni,mert valaki,vagy valakik pont akkor engedtek szabadon a medvet ! Nagyon nem tiszta ez az egesz medves ugy,uraim ! Es a kommentelonek uzenem,hogy igy igaz,Bukarestben is meg fog jelenni hamarosan,hiszen autoval odaig is el lehet oket szallitani ,csak ezt meg idaig nem erte fol az eszuk,azoknak akik tuzon- vizen atgazolva vadaszni akarjak a medveket!

  • User
   Dátum: 2019. március 20., 12:23
   ÉRTÉKELÉS: -14

   A Romania ty megint beetetett egy parasztot 🙂
   okoskam, nem latod, hogy semmi koze a kepeknek, meg a filmnek Sepsiszentgyorgyhoz, de meg az idojarashoz, evaszakhoz sem, nemhogy az idoponthoz, amikor lattak a medvet.
   de a paranoia az megy ezerrel

 • User
  Dátum: 2019. március 20., 13:29
  ÉRTÉKELÉS: 2

  HELYES, VÉGRE VALAMI MÉLTÓ FELADATHOZ ROHAMOZTAK! A MEDVE REGGELIZNI SZÁNDÉKOZOTT A FORTUNA PARK FRISS KÍNÁLATÁBÓL. TÁJÉKOZOTT AZ ASZTAL MÉRETÉNEK NÖVEKEDÉSE FELŐL.

 • User
  Dátum: 2019. március 20., 15:28
  ÉRTÉKELÉS: 15

  Ha a Romania tv “ismet beetetett egy parasztot” amint irod,akkor a Hirmondo is beetetett tobb parasztot is,mert egyikuknek sincs semmi bizonyitek (fenykep,film) a Szentgyorgyon setalo medverol,csak az a fake figyelmeztetes amit a Ro-alert leadott es ami nem bizonyitja sehol kepekkel,hogy a medve valoban ott setalt volna.Ha ez igy van,akkor meg sulyosabb cselszovesrol es felrevezetesrol van szo,melyben tobben osszejatszanak a romaniai medvepopulacio kiirtasaban.Mert egy olyan varosban mint Sepsiszentgyorgy,mely egyik vegetol a masikig fol van kamerazva,nem letezik,hogy ne lenne filmes bizonyitek a medverol,mely a varos utcain setal.Es a zsandaroknak is van filmezo kamerajuk,melyet ilyen helyzetben magukkal szoktak vinni,mar csak a szenzaciokeltes miatt is! Ugy hogy uraim,mindaddeg amig nincs ra filmes bizonyitek,addeg hadd higgyuk,hogy ez egy ujabb medves fake news !

 • User
  Dátum: 2019. március 21., 21:14
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ebben a technikai dús világban senki sem szelfizett a medvével? Egyetlen kép sem bizonyítja,hogy ott volt a medve.Nem tudom elhinni ha valaki lát a város belsejében egy medvét nem fényképezi le még ha éjjel három óra is van.És ne haragudjanak … a csendőrkocsi nem követte? Hogyan vonulhatott vissza természetes élőhelyére ha az erdő nem egy köpésre van a strand körül, legalábbis a tegnap még messzébb volt az erdő.Igaz, ha egy pár fát,bokrot erdőnek nézünk… egy nagy humbukk az egész