Felhívás!

Mécsesek világítottak

Mécsesek világítottak Kovászna megye

December 24-én este a templom udvarán tartották a karácsony szentesti ünnepi istentiszteletet a baróti reformátusok, mely alkalommal megjött az angyal is a legkisebbeknek: az ünnepi csomagokat az istentisztelet végén osztották ki a jelenlevő gyermekeknek.

Az istentiszteletre érkezőknek egy-egy kis mécsest adtak át, melyek mindvégig világítva jelképezték, hogy ünnepi alkalom van: a Megváltó születésének ünnepe.

Az istentisztelet és a csomagok kiosztása után a templom előtt folytatódott az ünnepi alkalom, ahol az egyházközség Zathureczky Gyula kórusa karácsonyi énekekkel örvendeztette meg a jelenlevőket: legvégül a Csendes éj csendült fel.
Jelen volt Benedek-Huszár János, Barót város polgármestere is, aki Kányádi Sándor: Isten háta mögött című karácsonyi versével köszöntötte a jelenlevőket, emlékeztetve röviden arra is, hogy évtizedekkel ezelőtt karácsonyaink nem minden alkalommal teltek fényben és jólétben.

A karácsony első napi istentiszteletre a járványellenes előírások betartása mellett már a templomban került sor, csak az úrvacsoraosztás volt rendhagyó: a szent jegyeket ezúttal nem a lelkészek osztották, hanem mindenki maga vette el azokat az Úr asztalától. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.