Felhívás!

Maszkban, szétosztva a diákok

Maszkban, szétosztva a diákok Kovászna megye

Orvos és asszisztensnő fogadott tegnap a Nagy Mózes Líceumban. A nyolcadikos és tizenkettedikes diákok részére megkezdődött a tanítás, igaz, elég fura módon. Maszkot viselnek, és legtöbben tízen lehetnek egy osztályban.

Budai Edit tanárnő órájára néztünk be: tíz diák hallgatta a pedagógus előadását. A nyolcadikos és tizenkettedikes diákok felkészítőn vehetnek részt, viszont szigorú órarend szerint érkeznek, a tanárok váltva tanítják őket, gyakorlatilag az osztálytársak sem érintkeznek egymással.

– A diákjaink bizonyos időeltéréssel érkeznek az iskolába, hogy némiképp pótolni lehessen a kiesett periódust. Meglátásom szerint a fizikailag kiesett időt nem lehet semmivel helyettesíteni, de azon vagyunk, hogy a tanulók a lehető legmegfelelőbb felkészítésben részesüljenek – mondta a kantai líceum igazgatója, Bejan András.

A diákok bizonyos szinten „forgóórán” vesznek részt: vagyis míg egy pedagógus nyelvleckét ad elő, addig más reáltantárgyat mutat be. „Nem lehet megoldani azt, hogy egy tanár ismételten ugyanazt az órát bemutassa háromszor, ez metodikailag és törvény szerint is lehetetlenség” – magyarázta.

Az iskolában tegnap orvosnő és asszisztens mérte a diákok testhőmérsékletét, akik egyébként csak maszkban mehettek be az intézménybe.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások