Felhívás!

Márton Árpád a karanténtörvényről

„Teljesen használhatatlan” annak a karanténtörvény néven közismertté vált jogszabálynak a tervezete, amelyet a kormány nyújtott be a parlamentbe – állapította meg Márton Árpád. Az RMDSZ parlamenti képviselője szerint még az a változat is „visszaélésekre ad lehetőséget”, amelyet az alsóház küldött tovább a szenátusnak.

A képviselő kifejtette: „nem olyan egyszerű” egy ilyen törvényt jól megalkotni, hisz ez nem kimondottan a koronavírus-járványról szól, hanem általában minden olyan esetről, ahol fertőző betegségek miatt rendkívüli helyzet alakul ki.

Márton Árpád azt mondja: jóllehet a képviselőházból továbbküldött változatban benne maradt, személy szerint „egyáltalán nincs meggyőződve arról”, hogy a tünetmentes betegeket okvetlenül kórházba kell utalni.
– Vélhetően igazuk van a szakembereknek, hogy a tünetmentes esetek is néha veszélyes szövődményekhez vezethetnek, de az szerintem nincsen jól, hogy miközben emiatt kórházakat tartunk félig vagy teljesen üresen, más betegségben szenvedő, megmenthető emberek tucatjával halnak meg, mert velük egyszerűen senki sem foglalkozik – magyarázta a képviselő.

Kifogásolta továbbá, hogy az orvosokat, akár akaratuk ellenére, a minisztérium oda helyezheti, ahová akarja. A képviselőházban egy olyan módosítást szavaztak meg, amely legtöbb 30 napra korlátozza ezt a lehetőséget.

A karanténtörvény körüli vita köti le több napja a parlament két házának figyelmét. Klaus Iohannis államfő azzal vádolta a Szociáldemokrata Párt (PSD) által uralt törvényhozást, hogy „indokolatlanul halogatja” e fontos törvény megszavazását. A parlament két házának elnöke elutasította a „zsarolást”, és kikérte magának, hogy az államfő a parlamenttel vitesse el a balhét a „Iohannis-kormány ostobaságai miatt.” 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.