Felhívás!

Maradhatnak a családorvosok

Maradhatnak a családorvosok Kovászna megye

Maradhatnak a baróti családorvosok abban a régi poliklinika épületében levő, tanácsi tulajdonú szobában, melyet a polgármesteri hivatal bocsátott rendelkezésükre csaknem három évvel ezelőtt azért, hogy ott délutáni és éjszakai ügyeletet teljesítsenek.

Amint a baróti tanács decemberi soros ülésén elhangzott, az ügyelet délután három órától másnap reggelig tart. Lázár-Kiss Barna András polgármester úgy vélte, amennyiben az orvosok vállalják ezt az ügyeletet, akkor a város is tartozik nekik annyival, hogy az ügyeleti helyiséget a rendelkezésükre bocsássa, ám ezt az érvelését nem mindegyik tanácsos fogadta el.

Nagy István már egy évvel ezelőtt is kifogást emelt az ellen, hogy a helyiséget ingyen odaadja a város a családorvosoknak, mondván, ők gazdasági tevékenységet végeznek, s ezért csak közbeszerzési eljárás révén kaphatnák meg a helyiséget. Most is azt hangsúlyozta, hogy a tanácsnak ugyan a törvény szerint biztosítania kell egy helyiséget az orvosok számára, ám azt sehol nem írja az a törvény, hogy ingyenesen. A határozattervezet megszavazásánál ezért, akárcsak tavaly ilyenkor, tartózkodott.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.