Felhívás!

Már nincs ok izgalomra

Már nincs ok izgalomra Kovászna megye

Befejeződött az igazgatói, aligazgatói állásra pályázók háromszakaszos versenyvizsgája, lejárt az utolsó szakasz is, azaz a jelöltek meghallgatása, interjúja, mely a tanintézmény menedzselésére vonatkozó elképzeléseikre hivatott rávilágítani.

A Kovászna megyei tanfelügyelőség közleménye szerint 79 igazgatói és 38 aligazgatói állásra 102-en pályáztak, az iratcsomók átvizsgálása után 98-an feleltek meg a kritériumoknak, az írásbeli tesztet 74-en végezték el sikeresen. Az október 21-e és december 8-a között zajló interjúkra már csak 71-en jutottak tovább, egyik pedagógus ekkor lépett vissza a versenytől, hárman pedig lemondtak egyik tisztségről, amire korábban pályáztak.

A 79 jogi személyiséggel bíró tanintézmény közül 52-nek a vezetésére akadt vállalkozó. Mind a 70 jelölt megkapta a funkció betöltéséhez szükséges minimális 7-es jegyet. De­cember 13-án azoknak, akik az írásbeli teszten és az interjún is elérték a hetest, jelezniük kell, hogy az előzőleg jelzett opcióik közül melyiket választják, azaz melyik iskolában melyik állást. Ilyen választásra megyénkben már csak egyetlen jelölt kényszerül, aki igazgatói és aligazgatói tisztséget is megjelölt korábban. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások