Majdnem belehalt

Majdnem belehalt Kovászna megye

Áramütést és súlyos égési sérüléseket szenvedett egy 14 éves fiú, aki társaival a sepsiszentgyörgyi vasútállomáson felmászott egy állomásozó vonat tetejére, hogy onnan fotókat készítsen.

A sokkoló baleset szerdán este történt, tájékoztatott a Kovászna megyei rendőrség. Értesülésünk szerint a vasút fölött húzódó magasfeszültségű – 27.000 voltos – vezeték megrázta, csodával határos módon életben maradt. A tini testének közel 50 százalékán égési sérüléseket szenvedett.
A Kovászna Megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint az esetet látva a vasúti alkalmazottak azonnal lekapcsolták a magasfeszültségű vezetéket, amelyet a földre helyeztek. A helyszínre érkező tűzoltók emelték le a fiút a vonat tetejéről, és a mentőszolgálat dolgozói elkezdték az életmentési beavatkozásokat. A sérültet egy bukaresti kórházba szállították.
A rendőrség szerint a 14 éves fiú két másik társával ment be a biztonsági okokból elkerített területre, ahol fotókat akartak készíteni. A rendőrség kivizsgálást indított az ügyben, ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét, hogy a vasúti hálózat figyelmeztető táblákkal kijelölt és elkerített részeire szigorúan tilos belépni.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.