Magyarellenes próbálkozás

Mezei János felmentéséről, a „románellenességet” megelőzni hivatott törvénykezdeményezésről, valamint bizonyos nagykövetségeknek elküldött levele tartalmáról tartott sajtótájékoztatót kedden Kulcsár Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki elnöke, Csáki Attila megyei ügyvezető elnök és Pethő István alelnök társaságában.

Nagy öröm számunkra, hogy alapfokon az összes vád alól felmentette az egykori gyergyószentmiklósi polgármestert hétfőn a Hargita Megyei Törvényszék. És az szintén, hogy a nem jogerős döntés feloldja az ellene elrendelt vagyonzárat is. Mindezzel ugyanis bebizonyosodott Mezei János ártatlansága, amiben ők mindvégig hittek. Éppen ezért reméli, hogy az ítéletet felsőbb szinten is megerősítik és végleges marad – jelentette ki a pártelnök. Ugyanakkor megengedhetetlennek tartja, hogy bizonyítékok nélkül csupán egy feljelentés alapján embereket hurcolhassanak meg és tarthassanak fogva akár több hónapon keresztül is, amint ez nem csak a gyergyószentmiklósi, hanem a volt kézdivásárhelyi polgármester, Rácz Károly, esetében is történt, hogy csak a politikusoknál maradjunk – tette hozzá.
A továbbiakban azt is kifejtette, hogy a Népi Mozgalom Pártja és Nemzeti Liberális Párt által benyújtott, de a többi román párt által is támogatott, „románellenesség” megakadályozására irányuló törvénytervezetet demokrácia és magyarellenesnek tartja. Azt pedig Pethő Istvánnal együtt nagyon furcsállja, hogy ezáltal úgymond a többséget akarják a kisebbségtől megóvni, hiszen a valóságban éppen ez utóbbi a veszélyeztetett.
Végül arról is beszámolt, hogy az autonómiatörekvéseinket ismertető és ennek támogatását kérő levelet küldött az Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Oroszország bukaresti nagykövetségeire. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.