Felhívás!

Liliom a Tamásiban

Liliom a Tamásiban Kovászna megye

A Tamási Áron Színház közönsége a magyar kultúra napján, január 22-én, kedden 20 órától tekintheti meg a Liliom című előadást a színház nagytermében.

1908-ban jelenik meg Molnár Ferencnek a vásári kikiáltó és a cselédlány szerelméről írt története, Az altató mese. Ez az egy évvel későbbi Liliom alapötlete is. Habár a magyarországi ősbemutatón az előadás megbukott, nemzetközi szinten igencsak felkeltette az érdeklődést: Puccini és Gershwin is eljátszott a darab zenés átiratának gondolatával. Molnár először féltette művét, de később hozzájárult, hogy alapjául szolgáljon a Rodgers és Hammerstein rendezte Körhinta című musicalnek.

Bocsárdi László előadása 2017-ben elnyerte a Magyar Színházak 29. Kisvárdai Fesztiváljának fődíját, illetve ugyanebben az évben a Színikritikusok Díjára jelölték a legjobb rendezés kategóriában. Vendégszerepelt a gyulai Összművészeti Fesztivál 55. kiadásán, illetve a gyergyószentmiklósi XII. Nemzetiségi Színházi Kollokviumon. Nagy Enikő kritikájában így fogalmaz: „A tér […] egyfajta konkrét idő- és helynélküliséget teremt, amelyben ki tud bomlani a darab mély rétege, lényege. Minden érzelgősség nélkül. Ettől lesz őszinte, esendő, örök emberi,..”

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások