Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lezárult a nevezés, hétvégén díjazzák az év fiatal vállalkozóit

Lezárult a nevezés, hétvégén díjazzák az év fiatal vállalkozóit Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Junior Business Club (JBC) lezárta a nevezéseket az általa meghirdetett Az év fiatal vállalkozója, Az év fiatal női vállalkozója, Az év fiatal vezetője és Az év felfedezettje kiválasztását célzó versenyben, a zsűri pedig hamarosan eredményt is hirdet. Milyen területeken vállalkoznak a fiatalok, hol látják, hogy számukra is nyílik a pálya? – faggattuk Karácsony Zsoltot, a JBC vezetőjét.

Hirdetés
Hirdetés

Összesen 53 nevezés vagy jelölés érkezett a versenybe: 80 százalékban mások jelölték általuk díjazásra érdemes ismerőseiket, azonban mintegy ötödrészben a cégvezetők maguk neveztek be a versenybe, és „ez teljesen rendben van: örvendünk, ha valaki büszke arra, amit elért és be akarja mutatni másoknak is” – mondta el a Székelyhonnak Karácsony Zsolt.

A meghirdetett kategóriákban 35 év alatti fiatalok nevezhettek, cégtulajdonosok vagy egyéni vállalkozók, a szervezők pedig több adatot is bekértek a vállalkozások gazdasági eredményeire vonatkozóan: számít a cég forgalma, profitja és az is, hány személy van a cég alkalmazásában.

A 2022 év fiatal vállakozónői gyógytornával és rehabilitációval foglalakoznak. Fotó: Junior Business Club/Facebook

Az év fiatal vállalkozója (férfiak) kategóriában 23 nevezés érkezett, többek között fuvarozással, erdőgazdálkodással, élelmiszergyártással, szoftverfejlesztéssel, vizuáltechnikával foglalkoznak a pályázó cégtulajdonosok, de van köztük temetkezési vállalkozó és takarítócég is. Az év fiatal női vállalkozói női és babaruhák gyártásában, süteménykészítésben, kozmetikában és 3D-játékgyártásban érdekeltek, de van köztük marketinges is. Ebben a kategóriában 12-en vannak versenyben.

Az év fiatal vezetője díjat idén nem osztják ki – tájékoztatott Karácsony Zsolt – mert a nevezők nem feleltek meg a kiírási kritériumoknak: ők ugyanis nem lehetnek cégtulajdonosok, hanem vállalkozások, egyesületek, intézmények keretében kellett bizonyítaniuk vezetői képességeiket és eredményeiket. Előfordulhat, hogy ezt a kiírók nem kommunikálták jól vagy a versenyzők nem voltak elég figyelmesek, jövőre majd a JBC jobban odafigyel a kiírás megfogalmazására – tudtuk meg.

Fotó: Junior Business Club/Facebook

Végül Az év felfedezettje kategóriában hét nevezés érkezett olyanoktól, akik úgy gondolták, olyan újdonsággal rukkolnak ki, ami a megyében még nincs, és a háromszéki gazdaságot előreviszi: többek között egy újszerű orvosi gépet behozó, egy kulturális projektmenedzser, egy tortadíszítő művész, és rehabilitációs központot működtető fiatal vállalkozó is pályázott a JBC elismerésére.

A zsűri már döntött: eredményt szombaton, november 25-én a Junior Business Club 14. évzáró ünnepségén hirdetnek. A győztesek elismerő oklevelet és emlékplakettet kapnak, de részesülnek majd a JBC tagok által felhalmozott tudásból és tapasztalatból is, hogy továbbfejlődésük is biztosított legyen.

Fotó: Junior Business Club/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük