Felhívás!

Lezárják az ágostonfalvi hidat

Lezárják az ágostonfalvi hidat Kovászna megye

Őszig lezárják a feljavítás alatt álló Olt-hidat Barót és Ágostonfalva között – adta hírül a brasovmetropolitan.ro portál.

Az értesülések szerint a híd május 20. és november 15. között zárva lesz a forgalom elől, azért, hogy az építők, akik egyben az Ágostonfalvától Szászmagyarósig vezető műutat is javítják, el tudják végezni a híd szükséges megerősítését is.

Lapunk érdeklődésére a Brassó megyei tanács egy korábbi levelében kifejtette, hogy a most végzett munkálatok, melyeket egy műszaki felmérés elvégzése után láttak szükségesnek, mintegy 50 évvel fogja meghosszabbítani a híd várható élettartamát.

A Barótról Brassó felé igyekvő autósokat a lezárás kevésbé érinti, ők eddig is, az útjavítás miatt, inkább a Nagyajta-Bölön variánst használták, és Bölön után, egy összekötő úton mentek át Szászmagyarósra, illetve keltek át az Olton, egy régi fahídon. Az ürmösiek viszont, akik Barótra szeretnének jönni, ebben a periódusban Apáca-Nagyajta felé kell kerüljenek, és a Kovászna megyei tanács által az elmúlt években újjáépített hídon szelhetik át az Olt folyót. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. május 22., 21:16
    ÉRTÉKELÉS: 4

    A baróti kerelőutat (bányaut) mikor törik össze?Félénken csak azért kérdezem mert idáig ami használható volt (Nagybacon,Hatod,Olasztelek,Hagymás) mindent összetörtek viszont semmit se javitottak meg.Ez az udmr szép új világa.Tessék tovább is rájuk szavazni!