A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Lesz valahogy?

Lesz valahogy? Kovászna megye

Múlt héten zajlott a nyolcadikosok próba képességfelmérő vizsgája, az eredményeket pénteken közlik. A megmérettetésről többen is távol maradtak.
Rendben zajlottak a vizsgák Háromszéken – tájékoztat a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség, azaz nem zártak ki senkit. A román tagozaton tanuló, nyolcadik osztályos diákok teljesítményét két tantárgyból, a magyar tagozaton tanulókét pedig három tantárgyból mérik majd fel az év végi országos felmérőn, így a próbavizsga is ugyanezekből a tantárgyakból zajlott.
Viszonylag nagy volt azok száma, akik nem jelentek meg a próbafelmérőkön. Román nyelv és irodalomból 1869-en iratkoztak be, de 225 diákkal kevesebb, 1644 jelent meg a dolgozatíráson, a matematika felmérőről 228-an hiányoztak, míg magyar nyelv és irodalomból 135-en visszakoztak. A vizsgák megyeszinten 35 központban zajlottak, eredményeket pénteken közölnek.
Ezeknek a felmérőknek az a célja, hogy a diákok hozzászokjanak a vizsgakörülményekhez, és felmérjék, hol tartanak a felkészülésben, mennyit kell még tanulniuk a valódi vizsgákra. A dolgozatjegyeket bevezetik az osztálynaplóba, de nem félévi dolgozatként, ugyanakkor a szülőkkel és a tanulókkal is kiértékelik. <<
Képünk illusztráció
A román meg a matek nem keltett érdeklődést – kettő a három alaptárgyból

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.