Felhívás!

Lesz még Góbéfest

Lesz még Góbéfest Kovászna megye

Hétvégén Manchester főterén zajlott az első alkalommal megszervezett Góbéfest, amelyen Kovászna megye kulturális programokkal, kézműves tevékenységekkel és a turisztikai kínálatával volt jelen.

„Idén Háromszéken a Turizmus éve van, amely jó alkalmat adott, hogy nemzetközi porondra lépjünk. Külföldön erőteljesebben kell népszerűsítenünk turisztikai ajánlatunkat, hiszen sokan érdeklődnek a nemesi turizmus és az érintetlen természet iránt, sok olyan kikapcsolódási lehetőség van nálunk, amely vonzó lehet. Anglia pedig különösen fontos nekünk, hiszen Károly herceg minden alkalommal Háromszéket népszerűsíti, amikor Zalánpatakra érkezik“ – mondta el Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

Több mint tízezer személy ismerhette meg ezen a hétvégén a székely kultúrát, gasztronómiát, hagyományokat, ez a Góbéfest legnagyobb hozadéka, hangsúlyozta a fesztivál főszervezője, a Sepsiszentgyörgyről elszármazott Ördög Ottilia.

A kétnapos fesztiválon nagy sikert arattak a Háromszék Táncegyüttes fellépései, a vásárban a székely termékek mellett nagy érdeklődés övezte a Kovászna Megyei Kulturális Központ székelyföldi népi mesterségeket ismertető kiállítását is, ahol háromszéki kézművesek, Hegyeli Vilma ékszerkészítő, Csog Jolán szövőnő és viseletkészítő, Haszmann Gabriella bútorfestő tartott mesterség-bemutatókat. A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület standjánál Székelyföldet, Háromszéket népszerűsítő szórólapokat kínáltak, turisztikai kínálatról lehetett kérdezni. Az angol turisták teljes csomagok, de ugyanakkor személyre szabott ajánlatok iránt érdeklődtek, kiderült, a reptéri transzfertől a szállásig, étkezésig, kirándulások, kulturális programok leszervezéséig mindent igényelnek – számoltak be az egyesület munkatársai. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.