Felhívás!

Lesz községi vízhálózat

Lesz községi vízhálózat Kovászna megye

Tegnap értesítette a Vidékfejlesztési Befektetéseket Finanszírozó Hatóság Ráduly István uzoni polgármestert, hogy a község ivóvízhálózatának fejlesztésére benyújtott projektjük a nyertesek között van.

Idén már második pályázatával hoz uniós pénzeket a községnek az uzoni önkormányzat. A legújabb nyertes pályázatnak köszönhetően 1 millió eurót (+ áfa) fordíthatnak az Uzont Lisznyóval és Bikfalvával összekötő vezetékekre, valamint a két faluban a vízhálózat kialakítására és az egyéni bekötésekre. A múlt hónapban a procedúrában is bekövetkezett egy pozitív változás. Eddig a szerződés aláírása után a pályázónak a technikai terveket is be kellett mutatnia, a finanszírozást csak ezután kapta meg, most a pályázati pénzből kifizethetők ezek a tervek is.

Az ivóvízhálózat kivitelezésére kétéves határidőt szabtak meg, a polgármesteri hivatal nemsokára nekifoghat a technikai tervek összeállításának. Ráduly István reméli, ez sem kerül majd a szokásos 4–5 hónapba, sikerül feleannyi idő alatt a paksamétát összeállítani, aztán következik a kivitelező megkeresése és a licit. A hónap végén két új pályázatot nyújtanak be, egyet egy uzoni óvoda építésére, a másikat utcák aszfaltozására, összesen 2 millió euró értékben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.