Felhívás!

Lesik a medvét

Lesik a medvét Kovászna megye

Miután az oltszemi iskola udvarán sétált a medve, másnap megkaptuk a kilövési engedélyt – újságolja Fodor István. A sepsibodoki polgármester szerint csak annak okán történt előrelépés, mert a sajtó „szép botrányt csinált az esetből”.

Amiként arról beszámoltunk, csütörtökre virradóan egy medve bemászott az oltszemi kastély falán, és megmarcangolt egy lovat. Ugyanazon az udvaron működik a megyei gyerekvédelmi igazgatóság iskolája, amely 54 tanulónak ad otthont.

– Pénteken, miután az újságban is megjelent a hír, váratlanul megkaptuk a kilövési engedélyt. Úgy látszik, ez már az a plüssmacis állatvédők ingerküszöbét is meghaladta. Most megpróbáljuk meglesni a medvét, de ez sem úgy működik, ahogyan azt a bukaresti irodákban elképzelik – mondja Fodor.

A polgármester hozzátette: „természetesen” a minisztérium önmagára nézve nem tekinti kötelezőnek a jogszabályt. A procedúra szerint ugyanis az engedély mellé kellett volna adnia úgynevezett krotáliát (vadazonosító jelt), de ezt „elfelejtette”. Használjuk a vadásztársaság saját krotáliáját, és „reméljük, nem tagadják le az egészet” – mondja Fodor István.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2017. október 31., 9:14
    ÉRTÉKELÉS: 8

    Azt a ven kancat azert kottetek meg az iskola udvarara,hogy a medve ramenjen. CSALINAK. Csavaros eszu ven rablo vagy. Egyebkent 23 “veszelyes” medvere adtak ki kilovetesi engedelyt.A legtobb ilyen engedelyt haromszek kapta,ahol egy emberre sem tamadott a medve.Es honnan fogod (fogjatok) tudni,hogy melyik medve volt a tettes,hiszen tamadas kozben senki nem latta a medvet es a medvek nincsenek folcsippezve. Vagy talan nektek tokmindegy hogy melyik medve volt. Csak az szamit,hogy gyilkos hajlamaitokat kieljetek a medveken. Szerintem nektek az a kanca sem szamitott semmit,mert mar nem hozta a zsebbe a let.Ugyanis oreg volt.Tovabba azt mondja a “Nagy VA- VA-VADASZ”,hogy megprobaljak meglesni a medvet de ez nem lesz konnyu.Csak arra vigyazzatok nehogy egymast lojetek le izgalmatokba,mint azok az idiota roman testvereitek ott a hegyen tul.Hogy lehet egy embert egy vaddal osszeteveszteni,ha profi vadasz vagy?!Ketfelekeppen:1.Vagy egy beszari amator gyilkolaszo vagy,aki minden bokorrezzenesre elsutod a fegyvered felelmedben,vagy 2.A lelott szemelyt direkt azert hivtak meg a vadaszatra mert valakit zavart es balesetnek alcazva igy tettek el lab alol. Na akkor vadaszatra fel,hadd hulljanak a “veszelyes medvek”.