Felhívás!

Lépésben a 21. századdal

Lépésben a 21. századdal Kovászna megye

Mint arról nemrég írtunk, Baróton elkezdődtek a munkálatok az épülő iskolakampusznál, melynek befejezésére a Helyi Fejlesztések Országos Programja révén pályázott pénzt Barót önkormányzata. Az építkezést két cég, a felsőrákosi Zöld Út Kft. és a székelyudvarhelyi Viaduct Kft. végzi.

László Sándortól, Barót város főépítészétől megtudtuk, a munkálat jelenleg a második emelet födéménél tart, erre jön még egy harmadik emelet, majd a tetőszerkezet. A földszinten zajlik a villanyszerelés, oda már felszerelték a sötét termopán ablakokat is. Mint mondta, az építkezést elvileg jövő februárig be kellene fejezzék a megbízott cégek, és külön érdekessége a dolognak, hogy az épületet kulcsrakészen kell átadják, teljesen felszerelve az utolsó kémcsőig.

Mint megtudtuk, az iskolai felszerelések tekintetében egyeztettek az iskola vezetőségével is, a listát átadták a cégeknek, ők kell ezeket is beszerezzék, padokat, táblákat, számítógépeket, mindent. Barót épülő iskolája a lehető legkorszerűbb lesz: lifttel lesz ellátva a mozgássérültek számára, a 24 terme közül több labor is lesz, így például földrajz-, kémia- vagy fizikalabor, de két idegennyelv-osztályt is berendeznek. A folyosókon minden diáknak szekrénye lesz, minden terembe korszerű, interaktív tábla várja a diákokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások