Hirdetés
Hirdetés

Lemaradtak a háromszékiek

Lemaradtak a háromszékiek Kovászna megye

Az omnibus.ro termék- és szolgáltatáskereső portál nemrég közzétette a székelyföldi közbirtokosságok top 25-ös listáját, melyet a 2019-es gazdasági mutatók alapján állítottak össze.

Hirdetés
Hirdetés

Székelyföld legeredményesebb közbirtokossága 2019-ben a gazdasági tevékenységekből származó bevétel szerint a gyergyóalfalusi volt, csaknem 12 millió lejes eredménnyel.

A háromszéki közbirtokosságok messze lemaradva követik a listavezetőt: a legeredményesebbet, a papolci Imreh Albert Közbirtokosságot mindössze a 11. helyen találjuk 2,6 millió lejes forgalommal, és a legjobb 25-be épphogy csak befért még egy háromszéki (erdővidéki) közbirtokosság: ez a nagybaconi, melynek bevétele tavaly 1, 86 millió lejre rúgott.

A közbirtokosságok top 25-ös listáján egyébként 14 csíkszéki, 4 gyergyószéki, 3 udvarhelyszéki, 2 marosszéki és – mint említettük – 2 háromszéki közbirtokosság található. Összeállítói szerint ezekben a bevételekben nincsenek benne a területalapú támogatásból származó összegek. A 2017-es évhez viszonyítva azonban megállapítható, hogy a nagybaconi közbirtokosság bevételei csaknem egymillió lejjel csökkentek, az akkori bevétellel (2,9 millió lej) ma hatodikak lennének a rangsorban. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük