Hirdetés
Hirdetés

Lelkészszentelés Baconban

Lelkészszentelés Baconban Kovászna megye

Huszonhárom református lelkipásztort szenteltek fel szerdán, július 3-án az erdővidéki Nagybaconban, a helyi református templomban tartott lelkészszentelő közgyűlés, illetve istentisztelet keretében.

Hirdetés
Hirdetés

Berszán Istvántól, az erdővidéki református egyházmegye esperesétől megtudtuk, hogy mivel sok a lelkipásztor nélküli, üres egyházközség az erdélyi református egyházkerületben, ezúttal már végzett teológusokat, és utolsó éves gyakornokokat is felszenteltek, vagyis két évfolyam lelkésznövendékeit, köztük három lányt is, akik szolgálati helyeiket ezután foglalják el, kihelyezés vagy a gyülekezetek meghívása alapján az egyházkerület 15 egyházmegyéjének valamelyik egyházközségében. A kolozsvári református teológiát évfolyamonként általában 8 fiú és 3-4 lány végzi el – tudtuk meg.

Erdővidéken jelenleg egyedül csak a nagyajtai református gyülekezetnek nincs saját lelkipásztora, itt a beszolgálást a bölöni református lelkész, Bartha Attila végzi. Tudtunk szerint az elmúlt évben-években Erdővidéken Barót mellett Bodosban, Szárazajtán, Kisbaconban, Magyarhermányban, Bibarcfalván, Székelyszáldoboson és Köpecen volt lelkészcsere a református egyházközségekben, az ok többnyire az idősebb lelkészek nyugdíjba vonulása volt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások